Luk
Pressemeddelelse Nu præsenterer N.C. Nielsen en ny form for terminaltraktor, nemlig den specialudviklede Terberg DT-serie (Distribution Tractor). Med en lav indstigningshøjde, et bredt udsyn fra førerkabinen og en række sikkerhedsforanstaltninger sætter Terberg DT-serien nye standarder, når der skal flyttes trailere på travle godsterminaler, centrallagre og distributionscentre.

Den interne logistik på terminalerne er i høj grad blevet en konkurrencefaktor. En strøm af lastbiler kommer til terminalerne og afleverer en trailer ved en port for dernæst at koble sig på en anden trailer og køre videre. Her kommer den nye Terberg DT ind i billedet som en hårdtarbejdende “flyttebil”, der hurtigt, sikkert og effektiv placerer trailere på rette plads.

Ligger lavt i landskabet

Den lave indstigningshøjde og et kabinegulv kun en halv meter over kørearealet gør Terberg DT velegnet til den travle trailertrafik:

– I en travl hverdag betyder det meget, at føreren fra den lavt monterede kabine er helt i øjenhøjde med både medtrafikanter og gående personer på terminalen. Det mindsker risikoen for påkørsel og andre ulykker. Føreren har fuldt udsyn til skamlen, som er en fordel, når der skal tilkobles en trailer. Føreren kan stige ud til begge sider og blot tage et enkelt trin ned for at montere kabler og slanger mellem terminaltraktor og trailer. Det betyder god ergonomi for føreren, udtaler produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Maksimal førerkomfort

Samtidig har udviklerne af Terberg DT haft fokus på førerkomfort i kabinen. Kabinen er gjort mere rummelig, støjniveauet er mindsket, vibrationerne reduceret og et nyt air condition-system sikrer et godt indeklima for føreren. Såvel det luftaffjedrede førersæde, selve rattet og betjeningspaneler kan desuden indstilles specifikt og ergonomisk korrekt til den enkelte fører.

– Førerkomfort er ofte et valgkriterie, når der skal investeres i terminaltraktorer. Netop det har en særlig bevågenhed hos Terberg, der i mange år har været førende på området. Terberg DT er ingen undtagelse på dette punkt og tilbyder føreren en række komfortable egenskaber, der skal gøre arbejdslivet mere behageligt, fortæller produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Højt sikkerhedsniveau

Som alle andre Terberg-maskiner er Terberg DT udviklet med et højt sikkerhedsniveau, der lever op til de skrappeste EU-regler. Kabinen på en Terberg DT er således sikret mod væltning (ROPS – Roll Over Protective Structure) i sin konstruktion og er yderligere fremstillet med et beskyttelsestag som værn mod nedstyrtende materialer (FOPS – Falling Object Protective Structure). Sammen med andre sikkerhedstiltag som eksempelvis et bredt synsfelt gør dette Terberg DT til et sikkert arbejdssted for føreren.

Vil du vide mere?