Luk
Case N.C. Nielsen har udviklet to specialkonstruerede Linde E50 til Danish Stevedore. De to bomstærke el-truck er nu i drift hos Aalborg Portland, hvor Danish Stevedore står for den interne transport, og døgnet rundt sikrer Linde-truckene friske forsyninger af alternativt brændsel. På denne vis bidrager el-truckene til den grønne omstilling hos Aalborg Portland, som gradvist ønsker at gå over til en mere bæredygtig cementproduktion.

Det kræver enorme mængder af energi at flytte rundt på bjerge af kridt og sand, holde ovnene opvarmede og møllerne kørende. Aalborg Portland er en af landets største el-forbrugere, og cementfabrikken bruger lige så meget strøm i timen, som ti husstande bruger på et år. Med et så stort forbrug bruges mange kræfter på at optimere energiforbruget, herunder arten af brændsler.

– Aalborg Portland er ved at erstatte fossile brændsler med affald og biomasse til opvarmning af ovnene. I forhold til den grønne omstilling giver det god mening at udskifte kul med mere bæredygtige brændsler, og vi hjælper med at føre fabrikkens grønne planer ud i virkeligheden. Det er en meget spændende omstillingsproces, udtaler formand Søren Larsen fra Danish Stevedore.

 

Linde E50 i døgndrift

De to Linde E50 el-truck med klemmeaggregat eller kæmpeskovl er konstant i sving med en veldefineret opgave; nemlig at forsyne det store anlæg med bæredygtige brændsler som flis, genbrugspapir, plast og gummimaterialer i et nøje blandingsforhold. De robuste Linde E50-maskiner kører både inde og skovler brændsel til anlægget og ude hentes sammenpressede brændselsballer fra den nærliggende lagerplads.

– Vi har valgt Linde-truck med Lithium-ION batterier, da maskinerne skal have maksimal oppetid. Vi har en ladestation tæt på indgangen til produktionshallen og vores truckførere kan på kun 20 minutter oplade fra 10% til 80% i batterikapacitet. Linde E50-truckene er virkelig gode til at holde på strømmen og det er naturligvis afgørende for en eldrevet gaffeltruck, udtaler formand Søren Larsen fra Danish Stevedore.
 

Linde med køling af forakslen

Miljøet i og omkring produktionshallen er i høj grad støvet, beskidt og udfordrende at køre i under alle vejrforhold. Derfor er begge Linde E50 el-truck udviklet med et særligt kølesystem til forakslen, så den ikke bliver overophedet og støvet ledes helt uden om kølesystemet.

– N.C. Nielsen har hjulpet os med at løse vores udfordringer. Det har været en meget lærerig, spændende og teknisk krævende proces. Vi har haft stor glæde af N.C. Nielsens servicemontør, som har deltaget aktivt i udviklingsarbejdet og som nu yder rigtig god service. Vi kan kontakte ham direkte og skal ikke først forbi et hovedkontor i den anden ende af landet, udtaler formand Søren Larsen fra Danish Stevedore.
 

Det grønne udviklingsarbejde understøtter Danish Stevedores rolle som servicevirksomhed for Aalborg Portland. De specialudviklede Linde E50 el-truck med skovl, klemmeaggregat, Lithium-ION batterier og ekstraudstyr som Linde Warning Lines og Linde BlueSpot er det synlige bevis på en bæredygtig udvikling hos Aalborg Portland, som vil blive intensiveret i fremtiden.

– Vi glæder os over at have bidraget til den grønne omstilling hos en markant industrivirksomhed, som har søsat mange initiativer for at nedbringe energiforbruget og CO2-udledningen. Vi ser mange perspektiver i den grønne teknologi og er opsatte på at komme med endnu flere logistikløsninger til dette gode formål hos vores kunder, udtaler distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen.
 

Vil du vide mere?