Vores næste auktion starter tirsdag den 23. april og slutter torsdag den 25. april 2024. Læs mere her

Luk
Case RAIS i Frederikshavn kender alt til værdien af høj produktkvalitet. Den nordjyske producent af brændeovne, indsatse, tilbehør og udendørs brændeovne har modtaget sin hidtil største flåde af Linde-maskiner. I alt 14 Linde el-truck, stablere og palleløftere fra N.C. Nielsen bidrager nu til at højne kvalitetsniveauet yderligere og sikre den fortsatte vækst.

De nye Linde-maskiner afspejler en positiv udviklingskurve og et strategisk skifte hos RAIS. Eksporten er øget, produktionen strømlinet efter LEAN-principper med små stykserier og der er investeret stort i svejserobotter, automatising og it. Samtidig køres i treholdsskifte og alle medarbejdere i produktionen har taget truckcertifikat, så de hver især kan betjene afdelingens Linde-maskiner.

 

– Vi arbejder dynamisk med den interne logistik. Linde er nøje udvalgt til at bidrage til de forskellige behov i produktionsprocessen, og vi har brug for driftssikre, pålidelige og fleksible maskiner, der flytter rundt på en meget dyrebar last. Vi er omhyggelige med at kvalitetssikre vores produkter og ser Linde som et stærkt kvalitetsmærke, der understøtter vores produktfilosofi, udtaler it- og driftschef Birger Jensen fra RAIS.

Behovet for flere logistikmaskiner hænger uløseligt sammen med væksten hos RAIS. Fabriksarealet er øget på matriklen i Frederikshavn med markant flere kvadratmeter til montage, produktionstekniske værksteder (PTA) og diverse testrum til kvalitetssikring. Der skulle ganske enkelt transporteres flere emner på større arealer i et højere tempo.
 

Innovation, ja tak

RAIS afsøgte markedet og inviterede flere leverandører til at byde ind på de ændrede transportbehov. Der blev analyseret ned i detaljen, opstillet specifikke krav til de enkelte afdelinger og medarbejderne blev spurgt til råds om deres præferencer. Samtidig var RAIS åbne over for nye måder at gøre tingene på og spændte på, hvad hver enkelt ville anbefale.

– Vi gik fordomsfrit til værks i vores udbudsrunde, og ville gerne have den nyeste teknologi på truck-markedet. Vi må sige, at Linde er i en klasse for sig, når det gælder om at udvikle ny, innovativ og behovsstyret teknologi til logistikken. Der mange spændende muligheder, og eksempelvis har vi fået eftermonteret Linde Blue Spot sikkerhedslys på flåden, udtaler it- og driftschef Birger Jensen fra RAIS.
 

Service i fokus

Evnen til at levere høj servicekvalitet var et kardinalpunkt hos RAIS, og med en lokalt bosiddende servicemontør fra N.C. Nielsen er der ikke langt til den tekniske truckservice hos RAIS. Montøren kommer med kort varsel, hvis noget mod forventning ikke skulle virke eller hvis der er behov for yderligere instruktioner i at køre med maskinerne. Det handler om hurtig reaktionsevne, nærhed i samarbejdet mellem to parter og gode personlige relationer.

– Vi er stolte over at være en del af RAIS-væksteventyret. Vi fik heldigvis lov til at byde ind på deres fremtidige truckflåde på lige vilkår med andre leverandører, og jeg glæder mig over at N.C. Nielsen blev valgt. Jeg har et personligt kendskab til RAIS gennem mange år og et velfungerende samarbejde skal naturligvis også bygge på gode menneskelige relationer mellem parterne, udtaler distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen.
 

Vil du vide mere?