Vores næste auktion starter tirsdag den 23. april og slutter torsdag den 25. april 2024. Læs mere her

Luk
Pressemeddelelse Verden over bliver logistikken automatiseret og et stigende antal selvkørende AGV-maskiner finder indpas i en række forskellige virksomheder. Hidtil er dette for det meste foregået indendørs og på afgrænsede arealer i lukkede miljøer. Men nu har hollandske Terberg taget et stort teknologisk skridt fremad ved at teste en selvkørende terminaltraktor ude i et levende havnemiljø.

Testen af den selvkørende Terberg YT203EV terminaltraktor foregik på en hollandsk havneterminal i byen Vlissingen i januar måned. På havneterminalen fulgte den selvkørende maskine nogle forudbestemte ruter, der var lagt ind i softwaren, og terminaltraktoren gennemførte med succes en række grundlæggende manøvrer ved blandet kørsel og nåede dermed en vigtig projektmilepæl.
 

Den første live-test af terminaltraktoren er et led i en række test, der skal vise hvordan den selvkørende teknologi fungerer i praksis. Senere skal den selvkørende Terberg YT203EV blandt andet testes på offentlig vej i et havneområde og under forskellige vejrmæssige forhold, så den førerløse teknologi også forbliver sikker under disse køreforhold.

Målet med projektet er at nå frem til en fuldt funktionsdygtig og selvkørende Terberg terminaltraktor, der kan udføre præcis de samme transportopgaver som en hvilken som helst anden Terberg terminaltraktor. Med den nye test er Terberg kommet et godt stykke tættere på den fagre selvkørende fremtid og det er ikke urealistisk at den hollandske virksomhed kan præsentere den første ”AGV-terminaltraktor” senere i år.

– Vi er mange, der venter spændt på den færdige udgave af den selvkørende terminaltraktor. Det er klart, at der ligger et meget stort udviklingsarbejde bag denne teknologi, hvor Terberg samarbejder med en række teknologipartnere. Vi glæder os rigtigt meget til at kunne vise vores kunder den selvkørende terminaltraktor inden for en overskuelig fremtid, udtaler salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.
 

Den selvkørende Terberg YT203EV er udviklet i samarbejde med franske EasyMile, der er en af verdens førende udbydere af førerløs teknologi. Terberg har udviklet platformen Terberg AutoTUG™-arkitektur, der gør det muligt at for tredjepartsvirksomheder som EasyMile at udvikle navigations- og sikkerhedssystemer til terminaltraktoren.

Parallelt med den førerløse og selvkørende Terberg terminaltraktor har Terberg fået udviklet et såkaldt Remote Operation Kit til AGV-teknologien. Det betyder, at en medarbejder bogstaveligt talt kan fjernstyre terminaltraktoren fra et kontor med en komplet konsol med tv-skærme, rat, pedaler og betjeningspanel og på denne vis sidde i god, sikker og behagelig afstand fra kørearealerne. 

Vil du vide mere?