Luk
N.C. Nielsen AGV giver øget fokus på kvalitetskontrol hos Dragsbæk

Dragsbæk er en moderne fødevarevirksomhed, som opererer på et stærkt konkurrencepræget marked. Produktionslinjer og lageret kører i døgndrift for at følge med efterspørgslen. Det hele er tilrettelagt i et velkomponeret forløb, hvor det kræver hurtig omstilling af produktionen til næste ordre.

I Thisted har Dragsbæk hovedsæde, som indbefatter produktionsudvikling, produktionslinjer og kølelager – i alt 10.000 kvadratmeter under tag. AGV Scandinavia har leveret og installeret en AGV-løsning til håndtering af eksempelvis margarineblokke, der skæres ud, pakkes, tjekkes og sættes på paller – uden berøring af mennesker:

- Vi har ikke direkte fysisk kontakt til slutproduktet. Det hele kører i lukkede systemer af hensyn til fødevaresikkerheden, men vi overvåger alle processer nøje undervejs og følger hver enkelt ordre i hele produktionsforløbet. Vi kender faktisk også hver eneste pakke, eksempelvis Bakkedal, da der er fuld sporbarhed hele vejen ud til slutbrugeren, fortæller produktionschef Karsten Rokkedal fra Dragsbæk.

Planlagt i detaljer

Som produktionschef har Karsten Rokkedal hovedansvaret for den daglige drift af anlægget. Det skal holdes i gang hele tiden, de ugentlige produktionsplaner er fastlagt helt ned på minuttet. Det kræver et stort overblik over anlæggene, en høj automatiseringsgrad og et skarpt fokus på kvalitetskontrol hos medarbejderne:

- Vi kører med en leveringssikkerhed på næsten 100 % hver eneste dag. Det kræver en detaljeret planlægning at få alle ordrer ekspederet. Min kunde er lageret, der hele tiden skal være fyldt med de rette varer på hylderne. Alt sammen fordrer et velfungerende produktionsapparat. Derfor har vi valgt at investere i AGV’en, som skal være med til at sikre at produktionsapparatet er velfungerende, fortæller Karsten Rokkedal fra Dragsbæk.

" AGV’en er en gevinst for både produktionen og lageret. Den ligger i fast rutefart døgnet rundt fra produktionslinjen og til lageret, hvor den placerer pallerne på et rullebånd ved en emballeringsmaskine. Det var tidligere en manuel opgave, men AGV’en har overtaget tjansen og frigjort en mand til at kunne overvåge og observere på produktionslinjen. Vi har dermed fået flere øjne på produktionsdelen og dermed et yderligere kvalitetsløft i denne del af processen. "
Karsten Rokkedal, Produktionschef / Dragsbæk A/S
Se mere om N.C. Nielsen AGV

Parløb i processen

AGV Scandinavia og produktionschef Karsten Rokkedal fra Dragsbæk har haft et tæt samarbejde omkring AGV-løsningen. På baggrund af forløbet udtaler Karsten Rokkedal følgende:

- AGV’en er en gevinst for både produktionen og lageret. Den ligger i fast rutefart døgnet rundt fra produktionslinjen og til lageret, hvor den placerer pallerne på et rullebånd ved en emballeringsmaskine. Det var tidligere en manuel opgave, men AGV’en har overtaget tjansen og frigjort en mand til at kunne overvåge og observere på produktionslinjen. Vi har dermed fået flere øjne på produktionsdelen og dermed et yderligere kvalitetsløft i denne del af processen, fortæller produktionschefen Karsten Rokkedal fra Dragsbæk.

Flere AGV-perspektiver

Samtidig ser Karsten Rokkedal flere perspektiver i AGV-løsningen og de muligheder, som den giver en moderne fødevarevirksomhed som Dragsbæk:

- Vi har taget et første skridt med denne AGV-løsning. For at forblive konkurrencedygtig er det meget vigtigt, at vores medarbejdere holder et vågent øje med produktionsflowet, så der ikke opstår fordyrerende produktionsstop. Jeg kan sagtens forestille mig, at AGV’en kan udføre endnu flere rutinemæssige arbejdsopgaver slutter Karsten Rokkedal fra Dragsbæk.

Vil du vide mere?

Vores eksperter på området sidder klar til at hjælpe dig.