Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
KJ Hydraulik har været N.C. Nielsens samarbejdspartner på Færøerne siden 2006. Virksomheden har i 2014 udvidet sine Linde-faciliteter i Thorshavn og indviet en helt ny afdeling på 1.400 etagemeter.

N.C. Nielsens færøske forbindelse går tilbage til 1979. Den oprindelige partner Nord Trukk blev opkøbt af KJ Hydraulik i midten af nullerne, og KJ - som virksomheden kaldes i daglig tale - har siden arbejdet målrettet på at blive den foretrukne leverandør af truck til færøske virksomheder. Starten var dog ikke den letteste. Kort efter overtagelsen ramte finanskrisen også Færøerne, men disse startvanskeligheder er for længst overvundet.

- Vi valgte at revurdere prisen på Linde truck og reservedele i forhold til tidligere for at få større volumen i vores omsætning, fortæller Jan Brixen Sørensen, daglig leder af KJ-afdelingen i Thorshavn, der er omdrejningspunktet for Linde salg og service på Færøerne.

Strategien lykkedes, hvad den nyindviede moderne afdeling i Thorshavn er et godt bevis på. I dag er der ansat 10 montører, hvoraf 5 udelukkende beskæftiger sig med service og vedligeholdelse af Linde truck. Teamet omfatter desuden 2 mand på kontoret, der bl.a. holder styr på serviceaftaler, reservedelsordrer og bestillinger af nye eller brugte Linde maskiner.

- Vi har fire gange så mange folk på opgaven som vores konkurrenter, siger Jan Brixen Sørensen og fremhæver reservedele som et område, hvor satsningen på volumen virkelig har båret frugt.

- Vi får varer tre gange om ugen. Det betyder, at vi kan sælge reservedele som batterier og dæk billigere end alle andre, ganske enkelt fordi fragt udgør en mindre del af prisen. De øvrige truckforhandlere bestiller typisk hjem fra gang til gang og har derfor større fragtudgift. Vi oplever i dag, at folk med andre truck også køber reservedele hos os.

 

Samarbejde giver bonus

KJ's succes på gaffeltruckområdet handler i høj grad om, at virksomheden i forvejen havde foden indenfor masser af steder i kraft af en bred vifte af løsninger til bl.a. havbrug, industri og entreprenørbranchen. Men som Jan Brixen Sørensen udtrykker det "vi ville ikke have fået vores stærke position på markedet uden N.C. Nielsen". Det tætte samarbejde gør, at KJ bl.a. er i stand til at imødekomme alle ønsker til lejeaftaler.

- Jeg er dybt imponeret over, at N.C. Nielsen f.eks. med en dags varsel kan få en 16 tons truck herop til udlejning, slutter Jan Brixen Sørensen.

FAKTA:
3 afdelinger i Kambsdalur, Thorshavn og Fuglafjord
Ca. 90 medarbejdere

Du kan se meget mere om KJ her.