Luk

N.C. Nielsens historie siden 1946

N.C. Nielsen bærer navn efter sin grundlægger. Oprindeligt startede det hele med, at Niels Christian Nielsen åbnede en landsbysmedje i 1946 på samme adresse i Balling, hvor virksomheden befinder sig i dag. Som alle andre landsbysmede på daværende tidspunkt havde han fokus på at sko heste og smede jernringe til hjul, men han var samtidig god til at se muligheder i det stadigt mere mekaniserede landbrug. Forretningen blev efterhånden udvidet med landbrugsmaskiner, betonblandere og lifte til traktorer.

I 1970 tog Niels Christian Nielsen et skridt, der blev afgørende for, at N.C. Nielsen udviklede sig fra lokal aktør til en landsdækkende virksomhed: Han købte to brugte gaffeltruck i København, som hurtigt blev afsat og afslørede et stort potentiale i denne maskintype.

Milepæle i N.C. Nielsens historie:

1973 - N.C. Nielsen overtager det danske agentur for Linde gaffeltruck. Niels Christian Nielsen står i spidsen for virksomheden sammen med sønnerne Poul og Per Nielsen. Antal medarbejdere: 7.
 
1986 - Afdelingen i Karlslunde på Sjælland åbnes. N.C. Nielsen tilbyder en landsdækkende serviceorganisation. Antallet af medarbejdere er vokset til 44.
 
1996 - Søsterselskabet Scantruck etableres med fokus på entreprenørmateriel. Antallet af medarbejdere er vokset til 113.
 
2000 - Virksomheden overtager det danske agentur for Terberg terminaltraktorer.
 
2005 - Terberg-agenturet udvides til det svenske og norske marked. Terberg Scandinavia etableres.
 
2007 - Produktviften udvides med SMV Konecranes. Antallet af medarbejdere er vokset til 183.
 
2012 - Ny salgsafdeling indvies som den seneste af en række store udvidelser. Mere end 18.000 kvm er nu under tag og omfatter bl.a. Skandinaviens største showroom for kørende materiel.  Overtager samme år agenturet for Combilift.
 
2014 - Heavy duty maskiner får deres eget showroom.

2016 - Sammen med robotvirksomheden BILA etablerer N.C. Nielsen selskabet AGV Scandinavia, der skal sikre en stærk position på markedet for førerløse truck.
 
2016 - N.C. Nielsen indgår samarbejde med tyske Scheuerle om salg af SPMT-trailere til sværgods.
 
2017 - N.C. Nielsen bliver officiel forhandler af det verdenskendte brand Allison Transmission i Danmark, på Færøerne og i Grønland.

Virksomheden beskæftiger i dag mere end 240 medarbejdere og omsætter for over 725 millioner kroner årligt.

Vil du vide mere?

Så kontakt...