Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
Case Andrewex Tvärskog Timber AB har øget deres fartøjsflåde yderligere med en Konecranes SMV 13,6-600C., leveret af N.C. Nielsen. Med en kapacitet på 13,6 ton er maskinen et godt tilskud til truckparken på samlet 5, og den skal i begyndelsen arbejde ved justerings- og tørringsanlægget på savværket. To forhjulstrukne hjullæssere med gribeklo er også en del af maskinparken.

Andrewex har siden 2016 været et polsk privatejet savværk (tidligere Rörvik) beliggende i Tvärskog, et længere stenkast fra Nybro og Kalmar i Småland. Med en årlig omsætning på 240 millioner kroner og en produktion på ca. 65.000 m3 savet tømmer, beskæftiger man i øjeblikket 34 personer, heraf 4 funktionærer. Råvarerne til produktionen udgør hele 130.000 m3 tømmer. - Hvis man forestiller sig, at en tømmerlastbil kan læsse mellem 50-55 m3 tømmer pr. gang, bliver det til nogle tusinde transporter, siger Thomas Gustafsson, administrerende direktør hos Andrewex. – Værdien af blot en uges råvareforsyning beløber sig til næsten 4 millioner kroner, fortsætter Thomas.

 

- Vores koncern har to fabrikker i Polen, som blandt andet fremstiller fyrretræsmøbler til IKEA. Dermed er Andrewex den største eksterne leverandør af fyrretræsmøbler til IKEA. En del af fyrretræsvolumenerne til fabrikkerne sources fra vores savværk her i Småland, siger Thomas. – I koncernen er der også en producent af træhuse, Andrewex Housing, som har specialiseret sig i træhusmoduler til 7 beboelsesejendomme til det polske og tyske marked.

Det, vi har specialiseret os i her i Tvärskog, ud over at producere fyrretræ til IKEAs møbelfabrikker, er fingerskarret træ i forskellige længder, siger Thomas. Inden længe begynder vi at levere træ til Storbritannien gennem et eget indenlandsk selskab. I løbet af foråret vil vi også begynde at levere til USA. Vi har et meget fleksibelt anlæg, og vi har derfor noget lettere ved at indrette os på markedet og finde nye veje, mere end hvad der måske er almindeligt i vores branche. – Vi kommer til at igangsætte endnu et skift i produktionen og investere i en ny høvlelinje i indeværende år, afslører Thomas.
 

Udviklingen i virksomheden stiller naturligvis krav til, at vi hele tiden har den rette kapacitet. Og at vores maskiner fungerer og er i kontinuerlig drift uden unødig nedetid. En velfungerende servicering af maskinparken er derfor utroligt vigtig for os, siger Thomas. Siden vi investerede i vores nye truck fra Konecranes har N.C. Nielsen derfor overtaget serviceringen af alle vores trucks, uanset mærke. Vi er utroligt tilfredse og føler os trygge ved at have kompetencerne tæt på.

– Vores serviceteknikere Ola Hellewell og Frans Fogelberg er kun en telefonsamtale væk og er utroligt kompetente, siger Håkan Lorén, distriktschef for N.C. Nielsen i Sverige. En virksomhed bliver ikke komplet, hvis helheden ikke fungerer. At udvikle en truck i henhold til kundens ønsker, levere den på rette tidspunkt og til den rette pris er én ting, men hvis serviceplanen og den løbende kontakt ikke fungerer, har vi ikke nået vores mål, slutter Håkan.

Nu er vi i dialog om at investere i endnu en Konecranes-maskine. Formentlig med lidt større kapacitet end den forrige. – Vi er utroligt tilfredse med samarbejdet mellem os og ser frem til at udvikle os videre sammen. Det er altid nemmere, når man har samme grundlæggende tankegang i en forretningsrelation, slutter Thomas.
 

Vil du vide mere?