Luk
Case N.C. Nielsen har leveret en større flåde af Linde gaffeltruck, stablere og palleløftere til Bryggeriet Vestfyen i Assens. Dermed er bryggeriet blevet godt gearet til den interne transport, som er helt afgørende for at holde produktionsflowet kørende og få afsendt friske forsyninger af øl, vand og læskedrikke til tørstige danskere.

Bryggeriet Vestfyen er landets fjerdestørste bryggeri. Det blev etableret i 1885 og har i alle årene været byens stolthed og en lokalt forankret virksomhed, som i dag tæller over 100 medarbejdere. Bryggeriet er kendt for sine Vestfyen-pilsnere, men også for en øget produktion af specialøl som Willemoes, Frejdahl gourmetøl og Ugly Duck-engangsbryg og tilmed aftapning af den originale sodavandsklassiker Jolly Cola.

Med bryggeriets vækst, udvidelser og øgede trafik af lastbiler på gårdspladsen er der opstået et behov for at optimere den interne transport. Den løbende produktion af øl og sodavand kræver plads til de enorme produktionslinjer, til opfyldning af emballage i form af flasker og dåser samt forskellige færdigvarelagre rundt om i virksomheden:

– Vi er afhængige af vores interne transport, da den er et vigtigt led i vores værdikæde. Vi har brug for stabile gaffeltruck, stablere og palleløftere, der kan bidrage til at opretholde en fortløbende produktion. Vi kan ikke bare stoppe en produktionslinje, da vi skal være funktionsdygtige hele vejen fra den indgående logistik, i fremstillingsprocessen og til den udgående logistik, fortæller Supply Chain Manager Anders Møller Pedersen fra Bryggeriet Vestfyen.

 

Tilpasset løsning

Løsningen fra N.C. Nielsen blev en nøje udvalgt flåde af 25 Linde-maskiner, der dækker alle tænkelige behov for transport. De er i drift overalt på bryggeriet, når der skal køres tom emballage til produktionslinjerne, fragtes fyldte ølkasser fra aftager-positioner til mellemlagret, læsses lastbiler i varegården eller plukkes ordrer af specialøl på en enkelt palle.

En række Linde E40 600HL/388 el-gaffeltruck står for det hårde benarbejde på bryggeriet. De er monteret med aggregat, så de kan køre med tre paller ad gangen, hvilket særligt effektiviserer kørslen over lange afstande på bryggeriet. De er udstyret med Linde Blue Spot sikkerhedslys, hastighedssænkning ved kørsel i kurver og trådløs scanner med terminal, så truckføreren kan blive i kabinen ved ordreregistrering. 

Tapper ind i tidsånden

En hær af Linde-palleløftere og stablere hjælper til med allround opgaver rundt om i bryggeriet. I selve sodavandstapperiet er en trehjulet Linde E16 EVO/386 el-truck hele tiden i gang med at løfte paller med tusindvis af dåser op på tappeanlægget – takket være Linde-truckens enkle opbygning, høje løftemast, skridsikre hjul og stabile funktionalitet, er trucken perfekt til opgaven.

– Det har været en spændende proces at finde frem til den optimale løsning til Bryggeriet Vestfyen. Linde-maskinerne kører stort set i døgndrift og eksempelvis læsser Linde E40 el-gaffeltruckene op mod 45 lastbiler om dagen. Bryggeriet har valgt en energivenlig løsning, da alle Linde-modeller er el-drevne og med tilhørende ladestationer og skiftebatterier. Vi glæder os over at kunne bidrage til den interne transport i den vestfynske virksomhed, udtaler distriktschef Thomas B. Limbrecht fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?