Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
Case Sidst i 2021 åbnede DB Schenker deres nye logistikcenter i Taulov, som består af en kontor-bygning og en en cross docking-terminal på 8.000 kvm under tag – foruden 90.000 kvm kørearealer. Med 85 porte og en evig strøm af lastbiler er terminalen et vigtigt led i selskabets landtransporter i ind- og udland, hvor lastbilerne kan ramme over 430 europæiske lokationer.

– For os handler logistik om høj kvalitet i alle led af værdikæden. Vi arbejder minutiøst med at sikre kvaliteten fra først til sidst og har fuldstændigt styr på godset fra afsender til modtager. Vores nye logistikcenter afspejler denne filosofi og vores fleksible Terberg BC terminaltraktor bidrager til at optimere den interne logistik, udtaler terminalchef Niklas Dini fra DB Schenker i Taulov.
 

DB Schenker-terminalen er centralt placeret ved motorvejskrydset i Taulov, hvorfra der kommer indgående og udgående gods på tusindvis af paller. Herfra distribueres systemgods og direkte gods ud på det jyske, fynske og europæiske rutenet med hjælp af 150 medarbejdere, hvoraf de 27 arbejder på selve terminalen.

– Vores terminal er bygget til at kunne håndtere ret store godsmængder og vi arbejder løbende med at optimere logistikken i alle hjørner. Derfor er vi rigtigt glade for vores Terberg BC terminaltraktor, der kan håndtere både almindelige løstrailere, skiftelad og anhængertræk, så lastbilchaufførerne kan bruge mest mulig tid ude på vejene, udtaler terminalchef Niklas Dini videre.

Fart på opstarten

Det nye og bæredygtige logistikcenter er opført på rekordtid og skulle stå færdigt til DB Schenkers 150-års firmajubilæum i 2022. N.C. Nielsen var tidligt på banen, da DB Schenker havde gode erfaringer med Terberg fra deres østdanske filial i Hvidovre. Derfor bestilte DB Schenker en Terberg BC allerede i efteråret 2021, men grundet de globale forsyningskæder kunne N.C. Nielsen ikke garantere lynhurtig levering.

Løsningen på denne problemstilling blev, at DB Schenker i første omgang modtog en nyere brugt Terberg BC. Den kunne så fungere i en overgangsperiode i løbet af foråret, og blev i sensommeren 2022 så udskiftet med en fabriksny, hvidmalet og højteknologisk Terberg BC (Body Carrier), der er indregistreret med nummerplade, så den blandt andet kan køre til optankning på en nærliggende tankstation.

– Vi har en positiv og pragmatisk dialog med N.C. Nielsen, som har løst vores presserende behov. Vi har oplevet en kort reaktionstid, et stort engagement og en hands-on tilgang til at få logistikken på plads. Vi har derfor kunnet være kørende i hele opstartsfasen og jeg glæder mig – også på vegne af medarbejderne – over at Terberg’en er en del af vores maskinflåde, udtaler terminalchef Niklas Dini.
 

Rigeligt med plads

Med et udvendigt terminalområde på 90.000 kvm kan Terberg’en boltre sig på et stort udendørsareal foran de mange porte. DB Schenker opererer med høje sikkerhedsstandarder og medarbejdere, lastbilchauffører og gæster er ikke i tvivl om, hvor man må befinde sig. Arbejdsområdet for Terberg BC terminaltraktoren er dermed optimalt med rige muligheder for at manøvrere med løstrailere, skiftelad og anhængere.

Terberg BC hører til en serie af multifunktionelle og miljøvenlige køretøjer, der kan skifte mellem tre forskellige transportopgaver. I samme chassis er der indbygget en ramme til skiftelad med en løftekapacitet på 25.000 kg, en skammel med en løftekapacitet på 15.000 kg og et robust anhængertræk i tilfælde, hvor der skal bugseres lastbilanhængere.

– Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med DB Schenker og jeg er glad for at vi er kommet i mål. Vi vil gerne strække os langt for at få tingene til at lykkedes og den midlertidige løsning er nu erstattet af en varig Terberg BC-løsning, som skaber værdi på terminalen. Det har været rigtigt spændende at deltage som leverandør i opstarten af den nye terminal, udtaler sælger Lars Søgaard fra N.C. Nielsen.
 

Vil du vide mere?