Luk
Case N.C. Nielsen har netop leveret to Konecranes reachstackere til FF Skagen. De to kæmpemaskiner jonglerer med containere på havnearealet i Skagen, hvor reachstackerne gør det muligt at rotere en 40-fods container i 180 grader oppe i højden. Det giver stor manøvredygtighed på det trange køreareal og letter containertransporten mærkbart.

FF Skagen er en af verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie med eksport til hele verden. De store mængder færdigvarer emballeres i sække og beholdere til fiskeolie og placeres i containere. Herefter skal de transporteres fra fabrikken og til et ventende godstog i Skagen, der hver uge kører 40 containere sydpå. Resten fragtes med lastbiler fra toppen af Danmark.

Industrihavnen i Skagen er et travlt knudepunkt for skibstrafik. FF Skagen har hovedkontor og en af deres fabrikker ud til den travle havn. Det trafikerede område stiller store krav til sikkerhed, præcision og overblik. De to reachstackere skal operere med en kort venderadius og med største akkuratesse køre ud på offentligt areal med containerne – hen til det lange godstog eller de mange lastbiler.

– Vi har behov for pålidelige, driftssikre og fleksible reachstackere, der i løbet af kort tid kan flytte et stort antal containere på tog eller lastbil. Vi kører efter en meget stram tidsplan, så vi er nødt til at have maksimal oppetid. Samtidig har vi vægtet førerkomforten. Vores førere har haft afgørende indflydelse på valget af netop disse reachstackere, fortæller Warehouse Manager Martin Ravn fra FF Skagen.

Hurtigt og effektivt forløb

Leveringen af de to reachstackere gik hurtigt. Sidste efterår begyndte FF Skagen at sondere markedet, udregne kravspecifikationer, indhente tilbud og vurdere leverandører. FF Skagen kender N.C. Nielsen i forvejen, som derfor også var med i opløbet. N.C. Nielsen kunne levere to fabriksnye reachstackere på kort tid i forsommeren 2018 – tilpasset med bl.a. kontravægt til rotation og ekstra førerkomfort.

– Vi valgte N.C. Nielsen, da vi hurtigt kunne komme i mål med en god løsning. Vi har taget alle vores maskinførere med på råd. De har haft mulighed for at prøvekøre en af reachstackerne, og vi har fået eftermonteret kameraer, ekstra lamper og et trinbrædt. Samtidig glæder vi os over, at førerhuset kan skydes frem og at der er nedstigning på begge sider af maskinen. Alt sammen giver optimale arbejdsbetingelser, pointerer Warehouse Manager Martin Ravn fra FF Skagen.

Efter ønske fra FF Skagen indebærer løsningen en serviceaftale, hvor N.C. Nielsen forpligter sig til at komme med en servicemontør inden for en time ved et eventuelt nedbrud. Servicedelen er i høj grad prioriteret hos FF Skagen, da selv et kortvarigt fravær af reachstackerne er kritisk. Dette er også grunden til at virksomheden valgte at investere i to reachstackere i samme ombæring, så de om nødvendigt kunne træde i hinandens sted.

– Vi glæder os over, at FF Skagen har valgt os som samarbejdspartner på disse maskiner. Vi ser en tendens til øget komfort, mere fleksible reachstackere, flere højteknologiske fremskridt og muligheden for at tilpasse maskinerne meget præcist til opgaven. SMV Konecranes er verdens førende maskinmærke på området, og vi er naturligvis stolte over at repræsentere netop dette mærke for vores danske kunder, udtaler salgschef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?

Er du intereseret i at høre mere om den løsning vi har hjulpet FF Skagen med, så kontakt endelig: