Luk
Case Det svenske savværk Moelven Edanesången AB i Edane vil gerne arbejde med bæredygtighed i praksis og reducere emissionerne i deres maskinflåde. Derfor har de modtaget deres første elektriske Konecranes E-VER gaffeltruck til savværket og den robuste gaffeltruck på Lithium-ION batterier bidrager nu til at optimere den interne transport af råmaterialer, udstyr og produkter.

Siden 1899 har Moelven Group fremstillet bæredygtige byggematerialer og -systemer i Norge og Sverige til byggeindustrien i hele verden og savværket i Edane er et af de største anlæg i koncernen. Som en del af deres aktiviteter bruger Moelven deres gaffeltruck til at flytte store mængder råvarer, materialer og forarbejdede træprodukter til alverdens byggerier.

 

Konecranes har i mange år været det foretrukne maskinmærke hos Moelven, da netop disse gaffeltruck giver stor effektivitet, sikkerhed og fleksibilitet i en travl hverdag. På Edane-savværket ville Moelven udvide flåden af gaffeltruck med endnu større kapacitet og med et stærkt ønske om en miljøvenlig, støjsvag og emissionsfri kørsel.

– Moelven er glade for den nye Konecranes E-VER elektriske gaffeltruck, da dens batteriteknologi og nul-emissioner passer perfekt til deres bæredygtighedsmål. Derudover understreger dens høje kvalitet, holdbarhed og optimerede kørsel en langsigtet forpligtelse over for miljøet, udtaler distriktschef Håkan Lorén fra N.C. Nielsen i Sverige.

Den nye Konecranes har en løftekapacitet på 13.600 kg, en fuldt elektrisk drivlinje, regenererende bremser og ikke mindst energieffektive Lithium-ION batterier til truckens to motorer. Batterierne sparer tid, da en fuld opladning kun tager 45 minutter. Med batteriløsningen følger et batteristyringssystem (BMS), der sikrer at strømkilden er optimeret til maksimal ydeevne og sikkerhed under alle forhold.

– Moelven købte deres første Konecranes i 1990'erne. Med den nye Konecranes E-VER gaffeltruck har de nu 34 Konecranes gaffeltruck på tværs af alle skandinaviske operationer. N.C. Nielsen har været afgørende i dette forhold og har altid ydet fremragende støtte. Vi er stolte over, at Moelven er klar til at opleve næste generation af vores gaffeltruck, udtaler salgsdirektør Daniel Sjöstrand fra Konecranes Lift Trucks.

Sidst, men ikke mindst: Moelven har fået tilpasset den elektriske Konecranes E-VER gaffeltruck med en bred vifte af ekstraudstyr og justeringer, der passer præcist til det udfordrende arbejdsmiljø på savværket. OPTIMA-kabinen med frit udsyn og komfort, minihjulsstyring, luftpudeaffjedret førersæde, stænklapper, gaffelnivellering, udvendige lys og centralsmøring bidrager til både arbejdsglæde og produktivitet.

Vil du vide mere?