Luk
Case Transitterminalen hos FREJA Transport & Logistics A/S i Taastrup er en ren myretue. Hele ugen fra søndag aften til fredag aften myldrer det med alverdens stykgods, der er på lynvisit i terminalen, inden det sendes videre ud i verden. N.C. Nielsen har leveret seks Linde E16 el-truck med egenudviklede Lithium-ION batterier, der holder den interne transport kørende i døgndrift hele ugen.

Terminalen hos FREJA Transport & Logistics A/S er et vitalt fordelingscenter for strømmen af varer, der kommer fra eller er på vej til de fire nordiske lande, det europæiske kontinent og øvrige danske lagre i Stilling, Padborg og Skive. Døgnet rundt tømmes en lind strøm af varer fra nogle af virksomhedens 2.500 trailere, der efter et kort ophold ekspederes videre i mindre fragtbiler til kunder i hele landet.

Dertil understøtter terminalen i Taastrup sø- og luftfragtforsendelser samt øvrige paneuropæiske lande, hvor især det nye polske HQ i Szczecin er et stort transport- og logistikcenter, der understøtter FREJAs aktiviteter i Østeuropa.

Hurtig strøm med quickloadere

Flåden af Linde E16 el-truck med Lithium-ION batterier holder sjældent stille. Når de holder stille er det som oftest for at tanke strøm i de to specialudviklede quickloadere, der på bare få minutter kan øge køretiden betydeligt. Det betyder, at pauserne er tilstrækkelige til at holde Linde el-truckene fuldt funktionsdygtige i hele ugen.

– Med Lithium-ION batterierne har vi opnået en bedre driftssikkerhed end tidligere. Vi sparer tid ved ikke at skulle skifte batterier og ikke tænke på påfyldning af vand. Lithium-ION batterierne er helt klart nemmere at have med at gøre. De passer sig selv og kan hurtigt mellemlades i vores quickloadere. Alt i alt giver batterierne os både driftsmæssige og økonomiske fordele, udtaler terminalchef Teddy Hansen fra FREJA Transport & Logistics A/S i Taastrup.

Lithium-ION i vækst

Flere og flere N.C. Nielsen-kunder vælger Lithium-ION batterier som energikilde, og mere end 400 Linde el-truck er nu i drift rundt omkring i danske virksomheder. Tallet forventes at stige yderligere i den kommende tid, da efterspørgslen stiger i takt med de positive erfaringer:

– Vi er overbeviste om, at Lithium-ION er fremtidens batteriteknologi. De kan tilpasses individuelt til virksomhedens behov og byder på en række forretningsmæssige fordele. De præsterer bedre end traditionelle blysyrebatterier, lever længere, er mere energieffektive, kan mellemlades og bringer et bæredygtigt og miljømæssigt argument med sig. Det kan vist kun gå fremad for denne teknologi, pointerer salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?

Kontakt salgsdirektør Allan Christensen hvis du vil høre nærmere om ovenstående.