Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
Pressemeddelelse Langt de fleste af os bruger teknologien hver eneste dag, ofte uden at være opmærksomme på det. Vi taler her om Lithium-ION batterier, der findes i alt fra mobiltelefoner, over ledningsfrie boremaskiner og til Tesla-biler. Batterierne har for længst holdt deres indtog inden for intern transport og et stigende antal kunder vælger nu løsninger med Lithium-ION.

Hos N.C. Nielsen hersker der ingen tvivl om, at Lithium-ION er fremtidens innovative batteri-teknologi. Derfor har N.C. Nielsen etableret en intern batteriafdeling, hvis hovedformål er at udvikle kundetilpassede Lithium-ION løsninger. Batterierne bliver skræddersyet til opgaven i intervallet 24-80 volt og mellem 150-1.000 ampere og leveres med et indbygget BMS-styringssystem.

Højeffektive batterier

Fordelene ved Lithium-ION batterierne er mange. De har en høj energitæthed, så der går længere tid mellem ladningerne end ved traditionelle blysyrebatterier. Et Lithium-ION batteri udnytter 90% af kapaciteten i batteriet, oplader hurtigere end andre batterityper, kan mellemlade ved pauser og skal modsat traditionelle blysyrebatterier ikke udskiftes:

– En løsning med Lithium-ION batterier betyder, at man i virksomhederne ikke behøver plads-krævende laderum eller skiftebatterier. Øvelsen med at skifte de traditionelle blysyrebatterier flere gange dagligt er overflødiggjort. Med Lithium-ION batterier skal truckføreren basalt set blot sætte laderen i stikket ved pauser og arbejdsophør, pointerer teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen A/S.

Lithium-ION lever længere

Lithium-ION batteriet har 80% af sin oprindelige kapacitet efter 3.000 opladninger og 50% af kapaciteten ved op til 8.000 opladninger. Til sammenligning kan et traditionelt blysyrebatteri klare 6-700 opladninger uden vedligehold og maksimalt 1.500 opladninger med vedligehold af cellerne. Lithium-ION batterier holder derfor i hele truckens levetid, mens blysyrebatterier skal skiftes 2-3 gange i truckens levetid.

Grøn omstilling

Mange N.C. Nielsen-kunder vælger også Lithium-ION batterier med grønne og miljørigtige argumenter. Det skyldes, at batterierne ikke indeholder skadelige tungmetaller, udnytter energien mere effektivt, sparer plads i virksomheden og kan bortskaffes på miljøvenlig vis, når de engang er brugt op. Alt i alt vurderer Per T. Nielsen, at Lithium-ION batterier får en stigende betydning fremover:

– Vi forventer at et stigende antal eldrevne køretøjer vil bruge Lithium-ION batterier i fremtiden. Vi tilpasser batterierne til alle former for intern transport og kan også levere batterier til blandt andet golfvogne, Logistic Trains og skibe. Vi følger med i forskningen inden for Lithium-ION teknologien og forventer flere nyskabelser omkring trådløs opladning og nye energitætte Lithium-ION celler. Det er en meget spændende udvikling, og vi har helt sikkert ikke set det sidste på den front.

Vil du vide mere?