Vores næste auktion starter tirsdag den 23. april og slutter torsdag den 25. april 2024. Læs mere her

Luk
Case N.C. Nielsen i Balling har netop leveret en Combilift sideloader til Give Stålspær. Den stærkt vækstorienterede virksomhed med adresse ud til motorvejen i Brande oplever en hastig fremgang inden for dansk og internationalt byggeri – og med den fabriksnye Combilift bliver den interne logistik optimeret yderligere.

Give Stålspær producerer 125 tons stålkonstruktioner i døgnet. Det giver en stor mængde trafik på det enorme fabriksareal i Brande og for at undgå flaskehalse i produktionen har virksomheden opbygget et gigantisk udendørslager på tre hektar jord med snorlige rækker af tonstunge stål-bjælker. Lagerområdet er designet til den nye Combilift med meget smalle køregange.

Grundigt forarbejde

Give Stålspær har længe haft kig på en Combilift fra N.C. Nielsen til at optimere logistikken omkring udendørslageret. For at finde den rette løsning har nøglepersoner hos Give Stålspær været på virksomhedsbesøg, indhentet tilbud fra konkurrerende mærker og holdt møder med N.C. Nielsen, der har præsenteret løsningsforslag og stillet en Combilift til rådighed på prøve:

– Vi har haft mulighed for at prøvekøre en Combilift i et halvt års tid. Erfaringerne fra testperioden har helt klart været positive. Håndteringen af de tonstunge emner er blevet langt mere smidig, da vi i modsætning til tidligere nu kan klare transporten fra lager til fabrik i én samlet proces. Det er blevet mere rationelt at flytte rundt med de tunge stålbjælker, fortæller medindehaver Torben Larsen fra Give Stålspær.

Kombineret kørsel

Med en løftekapacitet på 12 tons, en kompakt størrelse og muligheden for at køre med det besværlige gods i alle retninger gjorde valget af en Combilift nemt for Give Stålspær. Den interne logistik er ganske enkelt optimeret – også fordi Combiliften kan køre på alle slags underlag og hente stålbjælker udenfor og køre dem ind i den overdækkede produktionshal hos Give Stålspær.

Langt og besværligt gods

N.C. Nielsen har forhandlet det irske mærke Combilift siden år 2012. Combilift har specialiseret sig i at håndtere langt, besværligt og tungt gods med bl.a. fleksible 4-vejs truck og mobile kraner. Maskinerne imødekommer et behov for at kunne udnytte lagerkapaciteten og sikre en fleksibel håndtering af det tunge gods. Disse egenskaber er kommet Give Stålspær til gode:

– I takt med ekspansionen har Give Stålspær fået endnu mere trafik af det lange og besværlige gods. Sammen har vi fundet frem til en stærk logistikløsning, hvor Combiliften bidrager med hastighed i den interne logistik, et bedre udnyttet råvarelager og en mere smidig aflæsning, når lastbilerne kommer for at aflevere stålbjælker, udtaler produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?