Luk
Case N.C. Nielsen har leveret en nyere brugt Konecranes SMV 4535 reachstacker til Hirtshals Stevedore, som har opbygget sig en større maskinflåde til at servicere havnens rederier, shippingvirksomheder og andre virksomheder. Maskinen med en løftekapacitet på 45 ton er i døgnberedskab og skal fleksibelt flytte skibsgods i den tunge ende af skalaen.

Det rette løftegrej er alfa og omega hos Hirtshals Stevedore, som siden starten i 2008 har modtaget tre terminaltraktorer, 19 Linde gaffeltruck og nu en Konecranes SMV 4535 reachstacker fra N.C. Nielsen. Flåden betjenes af 16 mand på skift, der opererer på hele havnen med containertransport, kørsel til egne køle-frysehuse og ikke mindst løfteopgaver af meget tungt skibsgods.

Tungt gods

Hirtshals Havn er blevet et godsknudepunkt i det nordjyske og havnen anløbes i høj grad af skibe fra Norge, Island og Færøerne. Skibene fragter maskindele, containere, vindmølledele, trailere, transformatorstationer og meget, meget mere. Strømmen af gods er stigende og tendensen er klar: Godset bliver tungere og tungere, hvilket stiller nye krav til både løftegrej, fleksibilitet, sikkerhed og håndtering:

– Vi har brug for heavy handling maskiner, der typisk skal klare kapaciteter på 35-40 ton eller mere. Vi bruger samtidig forskelligt specialudstyr som ekstra løfteanhug, kæder og stropper, der hurtigt skal monteres på maskinen til en hasteopgave. Det er afgørende for vores virksomhed, at vi kan omstille os og få klaret løfteopgaverne mens skibene er i havn, fortæller direktør Uffe Nielsen fra Hirtshals Stevedore.

Klargjort Konecranes

Uffe Nielsen fra Hirtshals Stevedore sonderer løbende markedet for løftegrej og havde et stykke tid haft kig på en Konecranes reachstacker med et par tusinde køretimer på bagsmækken. Den fandt han hos N.C. Nielsen i Balling, som i tillæg til de fabriksnye maskiner også tilbyder et stort udvalg af nyere, klargjort materiel:

– Jeg kender N.C. Nielsen rigtigt godt i forbindelse med vores terminaltraktorer og gaffeltruck. Det var derfor oplagt at kigge i den retning, da jeg overvejede en kommende reachstacker. Jeg var en tur i Balling for at se nærmere på den Konecranes-maskine, som det endte med. Den er leveret med blandt andet containeråg og et speciallavet løfteanhug, der gør det muligt at løfte selv meget besværligt gods, fortæller Uffe Nielsen fra Hirtshals Stevedore.

Hos N.C. Nielsen genkender man billedet med de skrappe krav til reachstackere, terminaltraktorer og andre specialmaskiner. Her er der stort fokus på heavy handling-området med rådgivning, udvalg af både nye og brugte maskiner og det rette specialudstyr til opgaverne:

– Heavy handling-området udvikler sig markant i disse år. Vores kunder efterspørger i stigende grad specialløsninger til de mange forskelligartede transportopgaver. Terberg terminaltraktorer og Konecranes gaffeltruck og reachstackere kommer i mange varianter, og vi oplever meget stor efterspørgsel på vores special NCN reachstackere med løftekapaciteter op til 152 ton. Med en bred vifte af ekstraudstyr kan vi finde løsninger på selv de mest vanskelige opgaver på havneterminaler, i distributionscentre og i industrivirksomheder, udtaler salgschef Jørgen Peter Lund fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?