Luk
Case N.C. Nielsen har budt velkommen til KB Metal i Sæby og den nordjyske metalvirksomhed har fået leveret en fabriksny Linde gaffeltruck og tre nye Linde-stablere. Linde-truckflåden afspejler et stigende kørselsbehov, da KB Metal i 2020 har udvidet faciliteterne med en ny produktions- og lagerhal, så virksomhedens samlede areal nu udgør over 3.600 kvadratmeter.

KB Metal er en vaskeægte iværksætter-virksomhed. Den blev stiftet af Kennet Bager Nielsen i 1999 som et smede- og maskinværksted i en nordjysk lade. Siden da er der investeret stort i en omfangsrig maskinpark med CNC-anlæg, avancerede robotter og en separat plastafdeling. Over 30 medarbejdere arbejder i treholdsskift for at fremstille præcisionsprodukter til blandt andet fødevareindustrien.

 

Øget kørselsbehov

Plastafdelingen hos KB Metal har tidligere boet på en anden adresse i Sæby, men nu er alle aktiviteter samlet på Energivej i byens industrikvarter. Metalvirksomheden er hele tiden i sving med at udnytte maskinkapaciteten på automatsave, drejebænke, fræsere, målemaskiner og andet præcisionsudstyr, der sikrer en meget høj og ensartet produktkvalitet.

– Vi udvikler virksomheden, så vi kan imødekomme kundernes behov. Vi skal fleksibelt kunne omstille produktionen til nye serier af metal- eller plastemner. Vi opererer i et stærkt konkurrencepræget marked, hvor det gælder om at levere til aftalt tid og med meget høj produktkvalitet. De nye Linde-maskiner signalerer samme høje kvalitet og har gjort vores interne logistik mere fleksibel, udtaler salgschef John Møller Jensen fra KB Metal.

Metal på gaflerne

De nye Linde-maskiner fra N.C. Nielsen blev taget i brug med det samme hos KB Metal. Linde E25/387 el-trucken bruges blandt andet til at transportere råmaterialer, tømme containere med stålspåner eller læsse lastbiler med færdigvarer, mens de tre Linde L14-stablere fortrinsvis kører med små paller, stabler paller i høje reoler på lageret og generelt hjælper til med at holde de store indendørsarealer ryddelige.

– Linde er uden sammenligning det bedste truckmærke til intern transport. Jeg har rigtigt gode erfaringer med Linde fra et tidligere job. Det var derfor naturligt at kigge i den retning. Vi havde forskellige løsninger i kikkerten og blev inviteret ud til en anden nordjysk virksomhed, hvor vi fik lov til at prøvekøre en Linde-gaffeltruck. Det var helt sikkert med til at overbevise os om, at vi skulle gå med netop dette mærke, fortæller lager- og logistikchef Allan Krog fra KB Metal i Sæby.

N.C. Nielsen og Linde blev valgt på baggrund af en screeningsproces, hvor andre truckmærker var inde i billedet, så KB Metal kunne vurdere vigtige parametre som teknisk kvalitet, løftekapacitet, pris, evnen til at manøvrere og ikke mindst den samlede køreoplevelse. Linde-mærket trak således det længste strå og er i dag en integreret del af den højteknologiske virksomhed.

– Vi er stolte over, at KB Metal har valgt os som samarbejdspartner til den interne transport. Det bliver spændende at følge virksomhedens fortsatte udviklingsrejse og vi vil meget gerne bidrage yderligere med løsninger, der skaber værdi og holder hjulene kørende hos KB Metal. Det glæder mig, at der er fremdrift i den nordjyske industriproduktion og at Linde-mærket kan understøtte denne positive udvikling, udtaler distriktschef Bo Lindegaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?