Luk
Case N.C. Nielsen har leveret to Konecranes SMV 16-1200 C gaffeltruck og en Terberg terminaltraktor til NorSea Group Denmark i Esbjerg. De nye maskiner indgår i en effektiv flåde af heavy duty-maskiner, der skal mindske ekspeditionstiden, når de store forsyningsskibe til oliefelterne i Nordsøen skal losses og læsses.

N.C. Nielsen og NorSea Group Denmark har samarbejdet i flere år omkring den interne logistik på det travle havneområde i Esbjerg. Forsyningsskibe anløber havneterminalen hver eneste dag, og fra relativ stilhed forvandles havnearealet nu til en veritabel myreture, hvor både kraner, mandskab og det kørende heavy duty-materiel skal samarbejde tæt for at opretholde en høj effektivitet.

Højt sikkerhedsniveau på kajen

Hos NorSea Group Denmark er sikkerheden vægtet meget højt. Faktisk har virksomheden ikke haft en eneste arbejdsulykke gennem fem år, og trods stor intensitet på havnen med mobile kraner, terminaltraktorer, Konecranes gaffeltruck, ventende lastbiler og havnearbejdere på kajkanten er det lykkedes at opretholde et højt sikkerhedsniveau i årevis:

– Vi kunne aldrig drømme om at gå på kompromis med sikkerheden. Det er alfa og omega her på forsyningsbasen. Vi stiller meget store krav til både mandskab og heavy duty-materiellet, at det er sikret på alle tænkelige måder. Vi har nøje indarbejdede procedurer, vores egne og erfarne truckførere og holder os strengt til sikkerhedsreglerne, fortæller Allan Mørup, der er Head of Base Operations & Projects hos NorSea Group Denmark.

Hurtig service på havnen

På samme vis skal det kørende heavy duty-materiel leve op til de strenge sikkerhedskrav. Derfor var det oplagt for NorSea Group Denmark at vælge de to Konecranes SMV 16-1200 C og en Terberg terminaltraktor til de mange udfordrende transporter på havnearealet. Maskinerne skal ikke bare være sikre. De skal også kunne holde til de mange tonstunge løft og være fuldt funktionsdygtige året rundt og i al slags vejr:

– Vi slider rigtigt meget på udstyret, og opererer med en maksimal 5-års grænse for maskinerne. De bliver udnyttet til det yderste. Det er derfor vigtigt at vi har fået en serviceaftale med N.C. Nielsen med fast tilknyttede servicemontører, der kan reparere og vedligeholde maskinerne løbende. Det er helt afgørende, at denne service foregår hurtigt og effektivt mellem afgang af et skib og inden ankomst af det næste skib, fortæller Allan Mørup fra NorSea Group Denmark.

Klemgafler til Konecranes

De to leverede Konecranes fra N.C. Nielsen er tilpasset med skræddersyede gafler og tilmed  specialudviklede klemgafler, der relativt nænsomt kan gribe et bundt af borerør og fragte det fra oplagringsplads til kajkanten og det ventende forsyningsskib:

– Klemgaflerne er et godt eksempel på nyttigt ekstraudstyr til vores Konecranes SMV 16-1200 C. De har den fordel, at de kan monteres på få minutter og afmonteres lige så hurtigt, når opgaven er løst. Det betyder, at gaffeltruckene hele tiden kan køre optimalt og bidrage til hurtig transport af meget forskelligt gods på havnearealet i Esbjerg, udtaler produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?