Luk
Case Oprindeligt skulle de kun lige have en enkelt ny Linde-truck. Men KP Komponenter endte alligevel med at underskrive en samlet leasingaftale på 25 fabriksnye Linde el-truck og stablere. Alle maskiner blev leveret på én gang hos KP Komponenter i den vestjyske landsby Spjald, hvor de blev sat i drift straks efter ankomsten.

Datadrevet udbudsrunde

Efter en længere udbudsrunde med nøje specifikationer valgte KP Komponenter løsningen fra N.C. Nielsen. Forud var gået et stort researcharbejde, hvor KP Komponenter havde kortlagt en række arbejdssituationer med løftehøjder, kørselsmønstre, løftekapaciteter mv. i forhold til den fremtidige vækst – og både teknik, service, økonomi og egne erfaringer med Linde spillede ind:

– Vi har gode erfaringer med Linde og N.C. Nielsen. Gammel kærlighed ruster ikke så let, og vi blev præsenteret for en rigtig god løsning til en samlet pris og en langvarig serviceaftale på gode vilkår. Med ordren har vi fået ryddet op i truckflåden på én gang, og skal så heller ikke tænke på forskellige serviceintervaller på de forskellige maskiner. Det kører bare helt af sig selv, fortæller strategisk indkøber Peter Larsen fra KP Komponenter.

Gearet til fremtiden

KP Komponenter har hidtil ejet størsteparten af maskinerne til intern transport. Virksomheden har ændret kurs på dette punkt og valgt en fleksibel leasingaftale på flere år med fuld service, nye og miljøvenlige Linde-modeller og en samlet truckflåde, der fleksibelt kan indgå i alle de fremtidige arbejdsopgaver:

– Udviklingen går helt klart i retning af flere og flere mindre løft i alle led af fremstillingsforløbet. Vi skal hurtigt, fleksibelt og sikkert kunne omstille os til nye produktserier. Der skal flyttes rigtigt mange råvarer, halvfabrikata og færdige komponenter fremadrettet. Det var derfor vigtigt at vi fik nye allround truck, der kan sættes i drift over hele virksomheden, pointerer strategisk indkøber Peter Larsen fra KP Komponenter.

Stort planlægningsarbejde

Hos N.C. Nielsen vækker ordren på de 25 Linde-modeller selvsagt glæde, og den samlede levering af så mange Linde-truck er trods alt ikke hverdagskost hos N.C. Nielsen i Balling:

– Det er en særlig oplevelse at sende to fyldte sættevogne med 25 Linde-truck af sted på samme tid. Hele manøvren kræver et stort planlægningsarbejde sammen med Linde-fabrikken i Tyskland og vores dialog med KP Komponenter. Vi har arbejdet målrettet i mange måneder med opgaven og heldigvis forløb det hele som planlagt. Vi glæder os over at kunne bidrage til den fortsatte vækst hos KP Komponenter og mange andre virksomheder, fortæller Simon Dige Søndergaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?