Luk
Pressemeddelelse Der er ikke så langt fra Balling til Brasilien som man skulle tro. I hvert fald ikke, hvis vi ser på et udviklingsprojekt mellem N.C. Nielsen og Just Easy Tools, der har resulteret i to innovative dækhåndteringsmaskiner. De arbejder på højtryk i Brasilien med at håndtere kæmpemæssige traktordæk på en fabrik i det sydamerikanske land.

En kunde havde henvendt sig til Just Easy Tools med en opgave, da de havde sikkerheds- og pladsproblemer på deres samlelinje. Just Easy Tools tog derfor kontakt til N.C. Nielsen omkring opgaven, hvor kravet var at levere to effektive dækhåndteringsmaskiner.

Den samlede løsning skulle erstatte det hårde fysiske arbejde med at bakse rundt med de tunge traktordæk og gøre livet nemmere, når hjul og traktordæk skulle flyttes rundt på lageret. Samtidig skulle de to nye dækhåndteringsmaskiner erstatte noget eksisterende monteringsudstyr og dermed effektivisere processen.

Godt greb om dækkene

Efter et grundigt forarbejde blev det besluttet at forsyne en Linde L16/1173 el-stabler med en påmonteret Easy Gripper. Den har et trepunktsgreb, der gør det muligt at håndtere de tonstunge dæk både vandret og lodret – og et central placeret videokamera hjælper truckføreren på vej, eksempelvis når dækket med stor præcision skal sættes på et hjulnav.

De to Linde el-stablere blev først ombygget, så bredden mellem gaflerne blev øget til 1,35 meter og der blev monteret et betjeningspanel til føreren. Herefter kunne N.C. Nielsen-specialisterne montere den karakteristiske blå Easy Gripper på hver Linde el-stabler, så begge parters funktionalitet blev forenet på bedste vis:

– Det har været et meget spændende projekt, hvor vi sammen med Just Easy Tools har fundet frem til en velfungerende løsning til dækhåndtering. Det er imponerende at se, hvordan maskinen kan jonglere rundt med de tonstunge dæk og dermed skabe øget effektivitet på eksempelvis et lager hos en dækproducent, en samlefabrik eller et travlt lastvognsværksted, udtaler værkfører Martin Møller fra N.C. Nielsen A/S.

Udviklet til flere formål

Dækhåndteringsmaskinen er ikke kun forbeholdt Linde el-stablerne, men kan naturligvis også monteres på andet kørende materiel som f.eks. gaffeltruck eller læssemaskiner. Tilmed er løsningen optimal på steder, hvor pladsen er trang, da maskinen kan løfte, flytte og skubbe selv de største dæk inden for en begrænset arbejdszone.

Vil du vide mere?