Luk
Case Det kræver sin gaffeltruck at håndtere korrosionsbeskyttede stålemner. Derfor har DOT valgt at fortsætte sit mangeårige samarbejde med N.C. Nielsen, som netop har leveret 42 forskellige Linde-maskiner til DOT-koncernens fem danske fabrikker. Aftalen gælder både nye og renoverede brugte Linde-maskiner.

Siden 1984 har DOT udviklet sig til en førende leverandør af overfladebehandling på det nordiske marked og udover fabrikker i Fasterholt, Vildbjerg, Stilling, Ferritslev og Køge ejer DOT-koncernen to svenske fabrikker. Ikke mindre end 515 DOT-medarbejdere trækker hver dag i arbejdstøjet for at kunne levere færdigbehandlede emner til danske, svenske og nordtyske industrikunder.

Hos DOT er logistik et nøgleord. Selvsagt i forhold til de mange transporter af emner til kunderne, men i høj grad også den interne transport på de enorme fabriksanlæg. En stor flåde af Linde-maskiner er sat på opgaven og DOT-truckflåden tæller således en bred vifte af hårdføre Linde el-truck med løftekapaciteter på mellem 1,6 og 10,0 ton.

– Vi har genforhandlet vores aftale med N.C. Nielsen, da vi gerne vil strømline den interne logistik endnu mere. Vi har samarbejdet i mange år og var blandt de første i Danmark, som valgte en Linde el-truck i den tunge ende af skalaen. Vi tænker i stordrift og har brug for robuste, pålidelige og sikre gaffeltruck, der kan tåle en stor slitage, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT i Fasterholt.

DOT-fabrikken i Fasterholt, som også rummer hovedsædet, kører stort set i døgndrift. Emnerne afhentes, indleveres i modtageafdelingen, korrosionsbehandles, kvalitetssikres og afleveres i de fleste tilfælde inden for 48 timer. Det hurtige behandlingsforløb kræver masser af planlægning, den rette bemanding og en opdateret truckflåde, der kan holde produktionsprocessen kørende:

– Vi skal have 100% oppetid for at være konkurrencedygtige. Vores gaffeltruck er meget vigtige arbejdsredskaber og fx er der dedikeret en Linde gaffeltruck som ”den tredje mand” på hver af ophængningspladserne i produktionen. Maskinerne bliver udsat for lidt af hvert, når emnerne skal efterbehandles og flyttes, men det klarer Linde i sikker stil, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT.

Stålsat service

Apropos slitage har DOT valgt en serviceaftale med N.C. Nielsen med en fast servicemontør på fabrikkerne i Fasterholt og Vildbjerg – og med tilkaldevagt på de øvrige danske produktionsanlæg.

DOT opererer med en høj servicegrad over for deres kunder og derfor er service naturligvis også afgørende omkring den interne transport.

– Vi er rigtigt glade for N.C. Nielsens servicemontør, som er kommet her gennem mange år og nærmest blevet en del af medarbejderstaben. Han er virkelig løsningsorienteret og super god til at komme med forbedringsforslag og ideer til ny truckteknologi. Vi har fået Linde Connect software med, så vi kan indsamle og analysere relevante køredata og dedikere bestemte gaffeltruck til bestemte ophængningspladser, udtaler fabrikschef Lars Amby fra DOT.

Hos N.C. Nielsen glæder man sig over det fortsatte samarbejde og muligheden for at kunne bidrage til effektive de mange forskelligartede transportopgaver hos DOT:

– En truckflåde på 42 Linde enheder afspejler de varierede transportopgaver hos DOT. De mange tons på gaflerne giver en meget stor vægtbelastning på truckene og de skal hurtigt kunne omstilles til nye opgaver. Derfor er der eksempelvis Linde gaffeltruck med sideforskydning, forskellige gaffellængder og vendeaggregater til tromlehåndtering – alt sammen tilpasset præcist til de enkelte led i produktionsprocessen hos DOT, udtaler Max H. Nielsen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?