Luk
Case Siden anskaffelsen i 2016 har en Linde H50 dieseltruck hos Troldtekt A/S rundet 14.000 køretimer. Det svarer til 700.000 kilometer i en bil eller 17,5 gange rundt om jorden. Trucken fra N.C. Nielsen har kørt den enorme distance på de samme trækhjul foran – og hverken dæk eller fælge er slidt ned endnu.

Linde H50’eren er en del af en større truckflåde hos Troldtekt A/S, der tæller flere Linde-modeller i den tunge ende. Truckens primære funktion er at fragte akustikplader fra færdigvarelageret til de ventende lastbiler fra tidlig morgen og til sen aften. Den fungerer tilmed som allround gaffeltruck, når der skal transporteres tunge maskindele, råvarer eller andet sværgods.

Samtidig opererer Linde H50 på et kæmpestort køreareal. Troldtekt A/S har netop indviet en ny og 300 meter lang produktionslinje under tag – og virksomheden råder nu over et samlet areal på 220.000 kvadratmeter i Troldhede. Trucken kører derfor over meget store afstande, på vidt forskelligt underlag og som oftest med en stor belastning på gaflerne.

– Vi har brug for meget driftssikre truck, som er nemme at håndtere for vores truckførere. Linde-maskinerne er hurtige i pedalerne, og der er sjældent mekaniske problemer. Samtidig passer vores truckførere godt på maskinerne. Det er også hemmeligheden bag de mange kørte kilometer på samme hjulsæt, fortæller produktionschef Kim Snebang-Storgaard fra Troldtekt A/S.

Truckførerne hos Troldtekt A/S er meget erfarne medarbejdere. Linde H50 dieseltrucken betjenes på skift af to truckførere med dybt kendskab til arbejdsgangen. De har begge en indgående viden om netop denne Linde-truck og har ifølge eget udsagn lært at køre den på en ganske bestemt måde:

– Vi er gode til at passe på trucken og ikke køre den for hårdt. Det handler meget om kørestilen og om at ligge på de samme omdrejninger hele tiden. Det er faktisk ikke nødvendigt at presse trucken på dens ydeevne for at være effektiv i hverdagen. Vi har desuden en løbende dialog med hinanden om maskinen, og kan kontakte servicemontøren fra N.C. Nielsen, hvis der skulle opstå mislyde, fortæller truckfører Niels Erik Tarbensen fra Troldtekt A/S.

Kørestilen har stor betydning for truckens brændstofforbrug og bidrager dermed positivt til miljøet hos Troldtekt A/S. De bliver kørt sikkert af dygtige truckførere, der kender kørearealerne som egen bukselomme og som yderst sjældent har påkørsler. Tilmed kører truckene i et altid passende og præcist moment, der tillige skaber mindst mulige støjgener på fabriksarealerne.

Linde H50 dieseltrucken er som de øvrige Linde-maskiner leaset med en fast serviceaftale indbygget i kontrakten. Den er forsynet med ekstraudstyr som Linde Blue Spot sikkerhedslys, vægt, aircondition og specialsæde til truckførerens komfort – mens dæk og fælge naturligvis er blandt det slidstærke standardudstyr på alle Linde-modeller fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?