Luk
Pressemeddelelse Salgschef Jesper Bech fra N.C. Nielsen kigger i krystalkuglen og kommer med et par velkvalificerede bud på fremtidens truckteknologi. Hvad er næste udviklingstrin inden for truck? Hvilken rolle spiller digitalisering og kunstig intelligens i den interne logistik?

Hvorfor er Linde så langt fremme, når det gælder eldrevne maskiner?

Linde så potentialet i el-truck for over 50 år siden og har udviklet teknologien siden dengang. Linde har været foran på point i mange år, også når man sammenligner med eldrevne privatbiler. I dag er over 90% af de solgte Linde truck og lagerhåndteringsmaskiner eldrevne og den tendens vil helt sikkert fortsætte.

Er det så slut med de klassiske forbrændingstruck?

Ja, på sigt er den klassiske forbrændingstruck på vej ud af markedet. I forhold til tidens klimaforandringer skylder vi de fremtidige generationer at bevæge os mod renere og mere miljøvenlige energiformer. Linde har udviklet en teknologiplatform, som gør det nemt at skifte fra en klassisk forbrændingstruck til en elektrisk gaffeltruck. I dag tilbyder Linde en komplet produktportefølje af eldrevne maskiner, der præsterer bedre end alle tidligere maskiner. 

 

Hvilke andre energiformer er der i pipelinen?

Linde arbejder på at udvikle brintgaffeltruck. Der går sandsynligvis nogle år, inden vi ser den på markedet. Teknologien skal være mere moden, hvis den skal konkurrere med elektriske versioner. I praksis giver brintteknologien stadigt en del udfordringer – for eksempel beregning af den ideelle påfyldningshastighed og effektiv tankning. Det kræver globale standarder og mere digitalisering at udnytte brintteknologien og der er stadig et stykke vej at gå, inden det bliver en realitet.

Hvilke tendenser ser vi inden for batteriteknologi?

Lithium-ION batterier vælges langt oftere end blysyrebatterier. Hos N.C. Nielsen har vi vores egen batterifabrik, der udvikler skræddersyede Lithium-ION løsninger og løbende forfiner teknologien. Batterierne er effektive, langtidsholdbare, brandsikre, nemme at mellemlade og kræver blot en stikkontakt. Samtidig giver Lithium-ION en god økonomi med et break-even på 2,1 år. Det er også et væsentligt argument, når vores kunder skal vælge en batteriløsning med lang levetid.

Hvilke digitale muligheder ser vi inden for energistyring?

Lad mig nævne Linde Energy Navigator, der bygger på kunstig intelligens. Softwaren beregner den mest energieffektive kørsel ud fra parametre som infrastruktur, bæredygtighedsmål, vagtplaner mv. og uanset om maskinerne kører på el, diesel eller gas. Digitaliseringen giver store datamængder, der gør det nemmere at optimere energiforbruget, køre klimavenligt og holde produktiviteten. Med N.C. Nielsens digitale kundeportal får man også overblik over flådens energiforbrug og i næste version af portalen kommer en decideret CO2-beregner.
 

Hvad sker der med Linde Connect-flådestyring?

Linde Connect har været på markedet i mange år og platformen har vist sig levedygtig. De nye logistikmaskiner indsamler løbende data – også nye former for data med avancerede sensorer – og Linde Connect bliver derfor løbende opdateret til de nye tider. Med en connect: cloud løsning får man opdateret maskinernes software ”over the air” med nye funktioner og tjenester samtidigt rummer systemet mulighed for fjerndiagnosticering og forudbestemt vedligeholdelse. Med øget digitalisering bliver flådestyringen mere kosteffektiv, sikker, transparent og tilgængelig.

Hvilken udvikling ser vi inden for sikkerhed?

Linde udvikler en bred vifte af sikkerhedsfeatures, især inden for aktiv sikkerhed med fx Linde Warning Lines, Linde Blue Spot, alarmer og neddrosling af truckens fart i bestemte zoner. Linde har skarpt fokus på alt det, der foregår omkring trucken – især de uforudsete hændelser. De har netop lanceret LUIS EDGE AI CAM-kameraet, der med kunstig intelligens skelner personer fra andre forhindringer i realtid og advarer føreren i flere trin af fare.

Hvad lægger N.C. Nielsens kunder ellers vægt på for tiden?

Energioptimering, digitalisering og sikkerhed fylder meget, når vores kunder beslutter sig for en løsning. Hos N.C. Nielsen skal vi selvfølgelig kunne tilbyde de bedste maskiner og det bedste udstyr, der lever op til disse væsentlige krav. Vi tilbyder fleksible løsninger, uanset om det gælder teknologi, finansiering, energi, service, renoveringer, brugte maskiner mv. Vi vil gerne være med til at mindske usikkerhed, bestyrke kunderne i deres valg og overholde alle aftaler. Den slags rettidig omhu går aldrig af mode, slutter Jesper Bech.
 

Vil du vide mere?