Luk
Case N.C. Nielsen har leveret en funklende ny Linde el-truck til Anholt. Den nye el-truck blev sejlet til landets mest isolerede ø-samfund i begyndelsen af april og her skal den bogstaveligt talt fungere som øens logistiske livsnerve. Valget af en Linde el-truck er en del af den grønne omstilling i Norddjurs Kommune, der gennem selskabet Grenaa-Anholt Færgefart opretholder forsynings-linjerne til den naturskønne ø.

De 150 fastboende på Anholt kan ikke undvære færgen, heller ikke når et stort antal turister besøger øen om sommeren. Færgen, der administreres af Stena Line i Grenaa, fungerer primært som godsfærge med passagerer og få personbiler med legitimt ærinde på øen. Færgen er den offentlige transport til og fra øen i Kattegat og Linde el-trucken er essentiel for at få hverdagens logistik til at fungere.

 

Bæredygtig truckløsning

Norddjurs Kommune er ambitiøse i arbejdet med at fremme den grønne, bæredygtige energi i kommunen og mindske udledningen af drivhusgasser. Over en bred front arbejder kommunen med den bæredygtige udvikling. Derfor var det oplagt at udskifte en udtjent dieseltruck på Anholt med en fabriksny Linde el-truck, der kører emissionsfrit, støjsvagt og nænsomt på øens havnearealer.

– Vi har et ansvar for at tænke grønt og blive mere og mere bæredygtige. Som kommunalt ejet selskab har vi en forpligtelse til at påvirke i en grønnere retning. Derfor var det indlysende at skifte vores dieseltruck ud med en eldrevet truck. Dermed sender vi et grønt signal til omverdenen og i særdeleshed til beboerne på Anholt, der værner om naturen og miljøet, fortæller overfartsleder Iben Wan fra Grenaa-Anholt Færgefart.
 

Alt gods til og fra Anholt

Linde el-trucken er en vaskeægte allround truck. Den håndterer stort set alt gods til Anholt: Varer til øens detailbutikker, pakkepost til omdeling, byggematerialer i containere, returemballage, affald, bagage fra færgens passagerer og meget, meget mere. Alt gods bliver placeret på special-udviklede transportvogne, der køres på og af færgen med Linde el-trucken.

– Vi er afhængige af en velfungerende logistik med høj oppetid. Vi har stort fokus på drifts-sikkerhed og at hele logistikken fungerer upåklageligt. Vi har kun én Linde el-truck i funktion på Anholt og alting går i stå, hvis den ikke virker. Vi har naturligvis skelet til Linde-mærket i denne sammenhæng og valgt en stabil, kraftfuld og stærk modvægtstruck med forventelig lang levetid, pointerer Iben Wan.
 

Positiv udvælgelsesproces

Processen med at udvælge en bæredygtig truck skulle foregå på et oplyst grundlag og flere truckmærker blev vurderet. N.C. Nielsen og Grenaa-Færgefart har samarbejdet i mange år, hvorfor Linde-mærket blev en del af feltet. Efter møder, dialog og besøg hos N.C. Nielsen i Balling fik færgeselskabet mulighed for at afprøve en Linde el-truck, der blev sejlet over til Anholt, hvor den blev testet på havnearealerne.

– Vi valgte at gå med Linde el-trucken. Teknisk kvalitet, sikkerhed, komfort, køreegenskaber og en støjsvag samt emissionsfri kørsel var afgørende parametre. Vi har en rigtig god og personlig dialog med N.C. Nielsen, som udover at have leveret en velfungerende el-truck yder kompetent service, hvor der hurtigt bliver taget hånd om selv de mindste detaljer, fortæller supervisor Poul Erik Friis fra Grenaa-Anholt Færgefart.

Med den nye Linde el-truck har Grenaa-Anholt Færgefart søsat et grønt initiativ, der skal komme de fastboende, turisterne og borgerne i Norddjurs Kommune til gode. Ikke blot som et nødvendigt serviceorgan i den daglige logistik til og fra øen i Kattegat, men også som en synlig påmindelse om at det er summen af en række bæredygtige tiltag, der i sidste ende gør en grøn forskel. 
 

Vil du vide mere?