Luk
Case Efter et længere udvælgelsesforløb har Fibertex Personal Care valgt N.C. Nielsen som samarbejdspartner og for nylig blev der leveret 14 Linde el-truck og fire Linde stablere til fabrikken i Aalborg. Dermed er Fibertex Personal Care gearet til at håndtere den stærkt stigende produktivitet og det afledte behov for effektiv intern transport.

Fibertex Personal Care er en verdens største producenter af fiberdug til hygiejneindustrien. Alene i Aalborg fremstilles der årligt 40-45.000 tons. Det svarer til 180.000 kolli med blødt og stoflignende materiale, der bl.a. indgår i babybleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter. Det fremstilles i en højteknolgisk proces, omvikles på ruller og fragtes nænsomt ud på færdigvarelageret.

Styregruppe bag valget

Hos Fibertex Personal Care gik de grundigt til værks i valget af kommende truckleverandør. I foråret 2017 blev der nedsat en styregruppe med otte personer fra lager, produktion, teknisk afdeling og indkøb. Der blev skrevet kravsspecifikationer, udvalgt leverandører og lagt tidsplaner for præsentation, testkørsel og dialog i løbet af efteråret 2017. Til sidst faldt loddet på N.C. Nielsen:

– Vi valgte N.C. Nielsen fordi de er løsningsorienterede, professionelle, venlige og imødekommende. Vi havde bl.a. nogle udfordringer omkring vores hidtidige blysyrebatterier. N.C. Nielsen overbeviste os om, at Lithium-ION batterier og Linde el-truck ville give os flest forretningsmæssige fordele. Vi endte derfor med at underskrive en 7-årig leasingaftale, udtaler Supply Chain Director Peter Reis fra Fibertex Personal Care.

Livlig trafik på lageret

Flåden af Linde-maskiner blev sat i drift med det samme i Aalborg. Omkring de kæmpestore produktionslinjer, på færdigvarelageret og i lange kørebaner er der nu en livlig trafik af de orangerøde og støjsvage Linde maskiner, der konstant er i færd med at flytte ruller og råvarer hos Fibertex Personal Care. Et andet væsentligt valgkriterie var driftssikkerheden på Linde-truckene:

– Vi må sige, at Linde-maskinerne er skruet ordentligt sammen. De er bundsolide, går godt i motoren og har indbygget en række sikkerhedssystemer, som også har spillet ind i vores overvejelser. Vi har haft en Linde el-truck på prøve i en periode, og vores truckførere var ikke i tvivl om, at Linde el-truck samlet set var det optimale valg, udtaler Supply Chain Director Peter Reis fra Fibertex Personal Care.

De leverede Linde el-truck er alle forsynet med Blue Spot-lyskegle, bakalarm, ekstra spejle og en neddroslet kørehastighed til 11 km/t på fabrikken. Desuden har Fibertex Personal Care valgt flådestyringssystemet Linde Connect, der løbende opsamler relevante data om blandt andet drift, vedligeholdelse og kørselsmønstre på den enkelte Linde el-truck.

– Vi glæder os over samarbejdet med Fibertex Personal Care. Det har været meget spændende at få alle brikker til at falde på plads og nå frem til en skræddersyet aftale. Vi har tilpasset de valgte Linde-modeller med ekstra sikkerhedsudstyr og skabt yderligere udsyn til truckføreren ved at fjerne en tværstang på Linde el-truckene. Derudover har vi tilknyttet en fast servicemontør til aftalen, som kan komme med kort varsel, udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C, Nielsen.

Vil du vide mere?