Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
Case Med tre Linde el-truck har Re-Match i Herning trimmet maskinflåden og kridtet banen op til endnu mere cirkulær økonomi. De emissionsfrie Linde-maskiner bidrager til at nedbringe CO2-udledningen, når det indkomne kunstgræs fra nedslidte boldbaner bliver forvandlet til separate råmaterialer, der genbruges i kunstgræsindustrien eller til andre formål.

– Vi tænker grønt i alle led og ser os selv som en miljøbevidst råvareproducent. Vi har ambitioner om at åbne flere fabrikker rundt om i verden, da genbrug af kunstgræs er et globalt fænomen. Vi opbygger alle fabrikker ens og har valgt Linde el-truck til intern transport, så besøgende oplever den samme høje standard overalt, udtaler Plant Manager Palle Nielsen fra Re-Match.

 

En nedslidt kunststofbane giver 250 tons materiale. Det ankommer i genanvendelige plastsække fra Tyskland, Danmark og de øvrige nordiske lande. En gaffeltruck med spyd tager sækkene fra lastbilen og kører dem ind i råvarehallen. Herefter overtager en Linde el-truck med vendeaggregat og løfter hver enkelt sæk ind til produktionsanlægget med råmaterialet til den videre proces.

– Vi kan genbruge størstedelen af en nedslidt kunstgræsbane. Spildet i processen er minimalt og vores Linde el-truck bidrager i høj grad til at strømline logistikken. Vi kører i døgndrift seks dage i ugen. Året rundt. Derfor har vi brug for driftssikre, velfungerende og fleksible gaffeltruck, der kan oplades hurtigt og miljøvenligt, pointerer Palle Nielsen fra Re-Match.

Linde i grøn omstilling

Re-Match har kørt med Linde-maskiner fra begyndelsen i 2016. De ældre dieseldrevne Linde truck og en enkelt Manitou-teleskoplæsser stod over for at skulle udskiftes. Stykantallet skulle reduceres fra fem til tre Linde-maskiner og hele truckflåden skulle elektrificeres.

– Vi valgte Linde på grund af vores tidligere erfaringer. Vi har fået god rådgivning fra N.C. Nielsen, der satte sig ind i vores aktuelle behov og pegede på en løsning med tre Linde E18 EVO, hvoraf de to el-truck er udstyret med en 360 graders roterende gaffelflytter. Med tilt cylindre i toppen kan Linde maskinerne køre med byrderne højt hævet overalt og snildt komme ind gennem lave portåbninger, fortæller Palle Nielsen.

Kort reaktionstid

Heldigvis for Re-Match kunne N.C. Nielsen levere Linde-maskinerne på relativt kort tid. Allerede to dage efter det første møde stod der et par testmaskiner i Herning og derefter fik Re-Match en uge til at komme med en endelig beslutning. Valget var truffet på et oplyst grundlag og ordren sat i værk, så de tre Linde el-truck kunne ankomme til Re-Match.

– N.C. Nielsen har i den grad været on-point. De kom til møde med det samme. De reagerede hurtigt. De har leveret de ønskede Linde el-truck hurtigere end vi havde forventet og så står de altid til rådighed, når vi har brug for deres hjælp. Den holdning er afgørende her hos Re-Match, hvor vi er handlingsorienterede og fokuserede på at nå vores erklærede mål, pointerer Plant Manager Palle Nielsen.

Linde el-truckene hos Re-Match er tilpasset med ekstraudstyr som sikkerhedslyset Linde Blue Spot, rotorblink, store sidespejle og 360 graders roterende gaffelflytter. Med maskinerne er der leveret en komplet energiløsning, hvor to kraftfulde batterier og en hurtiglader sikrer tilstrækkeligt med strøm til at kunne køre i døgndrift.

– Vi ser mange perspektiver i samarbejdet med N.C. Nielsen og Linde-mærket. Vi planlægger nye fabrikker i udlandet, hvor vi ønsker at operere med samme opbygning af anlægget, samme maskinmærker og samme type indretning. Medarbejdere, leverandører, investorer og andre besøgende skal få det samme indtryk af Re-Match overalt i verden og ind i det billede passer Linde-mærket perfekt, slutter Palle Nielsen.

Vil du vide mere?