Luk
Case N.C. Nielsen har leveret fem fabriksnye Linde P250 el-traktorer til Billund Lufthavn. De er alle udstyret med Lithium-ION batterier og opbygget til at gøre arbejdet med bagagehåndteringen lettere i den travle lufthavn. El-traktorerne ligger i fast pendulfart mellem platformen ude ved flyet og i bagagesorteringen under terminalbygningen, hvor de henter og bringer en lind strøm af bagage.

Billund Lufthavn er Vestdanmarks internationale lufthavn. Den er i vækst, sover aldrig og håndterer årligt 3,3 mio. passagerer og store mængder luftfragt. Derfor opererer lufthavnen med en meget stor maskinpark, der konstant er i drift og klar til at løse alle opgaver. De nye Linde P250 el-traktorer er en del af den enorme flåde af gaffeltruck, highloadere, brandbiler, snerydningsmaskiner og specialkøretøjer.

Turnaround i terminalen

Håndteringen af bagage er et nøglepunkt. Det er en kompleks operation, da al bagage skal bringes hurtigt, effektivt og sikkert videre. Flyene skal tømmes eller fyldes med bagage på specialbyggede rullebånd, og på jorden står lufthavnsmedarbejdere klar til at fylde eller tømme vogntoget, der trækkes af en Linde P250 el-traktor, som kører ned til det avancerede sorteringsanlæg i kælderen.

– Vi er glade for vores nyindkøbte Linde el-traktorer. Lithium-ION batterierne giver mere driftstid, da vi ikke skal skifte batterierne manuelt og vi kan ”sjatlade” i pauserne. Vi har fået indrettet el-traktorerne præcist efter vores behov med bl.a. selvlåsende trækkrog, glat overtræk på sæder, automatisk håndbremse ved stilstand og automatisk ”tænd-sluk”-funktion på kørelys, fortæller materielchef Niels N. Poulsen fra Billund Lufthavn.

Bæredygtig teknologi

Niels N. Poulsen fremhæver desuden den grønne teknologi bag Lithium-ION batterierne, der flugter med lufthavnens generelle miljø- og energipolitik:

– I forhold til blysyrebatterier er Lithium-ION et kvantespring inden for grøn teknologi. Vi vil gerne bidrage på dette punkt, og tænker at Lithium-ION kan bidrage positivt til et bedre miljø på den lange bane. Levetiden på batterierne er længere, driftsomkostningerne færre og så vil vi naturligvis også gerne tilgodese vores medarbejdere, der nemt og praktisk kan sætte en Linde P250 el-traktor til genopladning, når tiden tillader det.

Samarbejdet mellem Billund Lufthavn og N.C. Nielsen rækker tilbage til omkring årtusindskiftet, hvor Niels N. Poulsen første gang fik øje på Balling-virksomheden. I lufthavnens cargo-afdeling kører i forvejen en række Linde el-truck, Linde el-palleløftere og terminaltraktorer. Det var derfor naturligt, at N.C. Nielsen var inde på radaren i overvejelserne omkring fremtidens nye el-traktorer til bagagehåndteringen.

– Jeg kan godt lide virksomhedskulturen hos N.C. Nielsen, hvor ”et ord er et ord” og man altid er forpligtet over for hinanden. Gennem årene har vi opbygget en god relation, hvor vi kender hinanden rigtigt godt. Vi har for det meste brug for højt specialiserede løsninger til vores maskinpark. Her er N.C. Nielsen gode til at hjælpe med at løse vores tekniske udfordringer og levere langtidsholdbart materiel, slutter materielchef Niels N. Poulsen fra Billund Lufthavn.