Luk
Case Seks nye og robuste terminaltraktorer håndterer nu store dele af containertransporten ved Oslo Havn. - Arbejdsdagene er lange og krævende for operatører og maskiner, og derfor er det vigtigt at investere i kvalitet, siger Lars-Martin Vikor, daglig leder i Maritime Truck AS, om købet af Terberg-traktorerne.

En betydelig andel af Østlandets import kommer ind gennem Oslo Havn, og til trods for at Covid-19 har medført nedgang i nogle brancher, så er aktiviteten ved havnen højere end nogensinde.

 - Vi havde rekordhåndtering af containerlast i august. Maritime Truck AS er ansvarlig for al fragt af containere fra skib til lager, med træk som kan veje op til 60 ton. Terminaltraktorerne udsættes for høj belastning og må udskiftes i gennemsnit hvert femte år, forklarer Lars-Martin Vikor.

 

Strækker sig langt

I slutningen af sidste år leverede N.C. Nielsen AS ni nye Terberg-maskiner til Maritime Truck. Seks af disse kører for Ylliport, som varetager driften på Oslo Havn, mens tre håndterer terminaltjenester for PostNord.

 - Maritime Truck AS har i en årrække foretrukket Terberg og oplever, at N.C. Nielsen strækker sig langt for et godt samarbejde. For at få kontrakten med PostNord skulle vi stille med maskiner, vi ikke havde, og disse skaffede N.C. Nielsen på rekordhurtige tre uger, siger Vikor.

Udledningsfri havn

Den nye leasingaftale om Terberg-maskinerne er tegnet for fem år. Inden 2025 skal Oslo Havn være udledningsfri, og Lars-Martin Vikor mener, at indeværende periode bliver den sidste på fossilt brændstof.

- Vi forventer, at Terberg har udledningsfrie alternativer for vores segment på markedet inden 2025, når de nye traktorer går på pension. Kvaliteten på maskinerne og N.C. Nielsens professionelle service er helt væsentlig for os som seriøs leverandør af tjenester og mandskab. Terberg-traktorerne er driftssikre med godt arbejdsmiljø for førerne, der er nødvendigt for stabil, effektiv og professionel håndtering af terminaltjenester, mener Vikor.

Syv af Maritime Trucks nye maskiner er rene terminaltraktorer, der er solidt bygget med helsvejsede rammer, lock-up gearkasse, dobbeltvirkende hydraulik og fremragende førerkomfort med automatisk vendbar førerplads. Maskinerne er udstyret med Stage 5 motorer, som opfylder de seneste udledningskrav på markedet.

Terberg er udviklet for at sikre optimal driftssikkerhed, komfort og totaløkonomi for brugerne.

Vil du vide mere?