Luk
Case Det er de færreste, der kan prale af at have slidt en Linde el-truck op. Men det kan Martin Kjærsgaard fra Niebuhr Gears i Ikast. Siden 2004 har han kørt over 14.000 timer i en handicapvenlig Linde el-truck fra N.C. Nielsen. Den er netop udskiftet med en fabriksny Linde E18 EVO el-truck, som han betjener med et avanceret joystick.

I 2002 var Martin Kjærsgaard ude for en trafikulykke, der gjorde ham lam i benene. Dette afholdt dog ikke den unge og landbrugsuddannede mand fra at interessere sig for maskinteknik, så et par år senere fik han efter nogle sværdslag mulighed for at komme i fleksjob som operatør og truckfører hos Niebuhr Gears.

 

I dag er Martin Kjærsgaard 41 år. Han har absolut ingen planer om at stoppe. Fire dage om ugen og i fire timer kører han solen sort hos Niebuhr Gears. Han bruger Linde el-trucken til at tømme spåncontainere, plukke paller med metalemner, køre med olietønder og holde orden i den travle industrivirksomhed.

– Det er sjovt at køre i den nye Linde el-truck. Den er ret avanceret og reagerer hurtigt, når jeg aktiverer joysticket. Jeg kan fremhæve den bløde og behagelige kørestil, Hill-holder funktionen til kørsel på ramper og en lille skærm, hvor jeg kan holde øje med gaflernes vinkel, fortæller Martin Kjærsgaard.
 

Truck efter mål

Sammen med vedligeholdelseschef Mikael Fosgerau Pedersen tog Martin Kjærsgaard på besøg hos N.C. Nielsen i Balling. Den smalle Linde el-truck skulle passe præcist til Martin og eksempelvis blev joystick og beslag til scanner, computer og spejl tilpasset helt nøjagtigt til Martins behov, da ingen jo skal gå ned på udstyret.

– Vi er glade for at kunne hjælpe Martin, der udfylder en vigtig rolle i virksomheden. Han er en yderst stabil, loyal og vedholdende medarbejder, der bidrager med sit ihærdige arbejde. Vi stiller det bedste udstyr til rådighed og med den tilpassede Linde el-truck er vi gearet til hans fremtidige indsats, udtaler Mikael Fosgerau Pedersen fra Niebuhr Gears.

Martin Kjærgaard har fået fremstillet en personlift, så han enkelt og sikkert kan komme fra sin rullestol op i Linde-trucken. Her starter han el-trucken med sin personlige tændingsnøgle, aktiverer skærmene, tjekker opladningen og lægger sine redskaber klar til brug i trucken, hvorefter han er ude af starthullet. 
 

– Det er nemt at komme i gang med dagens kørsel, og jeg har jo opbygget mig en vis arbejdsrutine her i virksomheden. Hver dag byder på en masse spændende – og nogle gange uforudsete – opgaver. Så derfor er det vigtigt at have en velfungerende truck til rådighed. Den kan ikke bare lige byttes ud, pointerer Martin Kjærsgaard.

Niebuhr Gears opererer med en maskinflåde på 50 løfteenheder, og den nye Linde el-truck får på ingen måde lov til at samle metalstøv. Linde-trucken kan også betjenes af andre medarbejdere, der så anvender 2-pedal systemet til kørslen i stedet for joysticket til kørslen – og udover specialtilpasninger til Martin Kjærgaard på samme vis som alle andre Linde E18 EVO el-truck.
 

Rummelig arbejdsplads

Med Linde-løsningen til Martin Kjærgaard understøtter Niebuhr Gears sin position som en rummelig arbejdsplads, der giver plads til blandt andet fleksjobbere. Virksomheden ansætter løbende medarbejdere med nedsat arbejdsevne, sørger for at uddanne voksenlærlinge, tilbyder ordblindeskole og har desuden mange sociale aktiviteter for alle medarbejdere.

– Jeg føler mig værdsat af Niebuhr Gears, som i mange år har givet mig mulighed for at være en del af virksomheden. Vi har et godt kollegialt sammenhold på fabrikken, hvor vi løfter opgaverne i flok. Samtidig er jeg glad for, at det er lykkedes at indrette en Linde-truck, der passer præcist til mine behov. Jeg er jo nok ikke blevet mindre kræsen med årene, slutter Martin Kjærsgaard med et smil.
 

Vil du vide mere?