Luk
Case N.C. Nielsen står bag et af Danmarks største gennemløbslagre, som er blevet opført hos Agilia A/S lidt uden for Videbæk. Det kæmpemæssige højlager er leveret som en samlet løsning med gennemløbs- og palleinstallation og tilhørende Linde R14HD/1120 reachtruck, og løsningen afspejler et markant vækstspring i den vestjyske virksomhed.

Siden 1994 har Agilia A/S udviklet sig til global producent af mælkeerstatning og proteintilskud til blandt andet kalve og smågrise. I 2016 blev virksomheden en del af den britiske koncern AB Agri Ltd., antallet af medarbejdere er steget til 50 siden fusionen, og nye globale markeder erobret med fokus på at udvikle ingredienser og fodersupplement med funktionelle egenskaber.

Højlageret dækker et areal på 2.600 kvadratmeter og rummer udover lageret også omklædning, mødelokale, værksted og laderum til Linde reachtrucken. Dermed knyttes produktion, lager og udleveringsområde tættere sammen, så færdigvarerne ikke skal krydse den befærdede landevej til ældre lagerlokaler eller endda transporteres 25 km væk til et fjernlager.

– Vi har fået bedre styr på den interne logistik. Reolløsning og reachtruck følges ad i et tæt samspil og skaber et velfungerende flow. Vi sparer tid og kørte kilometer ved at pallerne selv ruller frem i den rigtige rækkefølge fra indlagring til udlagring. Vi har fået en optimal omsætningshastighed, et bedre flow af færdigvarepaller og en nemmere vareudlevering, fortæller produktion- og lagerchef Jens Iversen fra Agilia A/S.

Paller i gennemløb

Reolerne i højlageret når op i 9,5 meters højde, rummer 1.700 pallepladser med 12 paller i hver kanal. To kanaler rummer en batch med 24 ton færdigvarer, så det passer ind i den samlede produktionsproces. Ved indlagring ruller hver enkelt palle langsomt frem med et fald på 4% per meter og farten justeres med bremseruller inde i hver kanal. Alt i alt formår Agilia at udnytte 90 % af lagerkapaciteten med den nye løsning.

– Vi har haft et fortrinligt samarbejde med N.C. Nielsen, som vi kender fra tidligere. De er kommet med en optimal logistikløsning, hvor lagerudstyr og Linde reachtruck er nøje afstemt. Vi har haft en del overvejelser omkring indretningen og har med hjælp fra N.C. Nielsen fundet en gennemtænkt løsning, der kan udvides, når behovet melder sig. Ovenikøbet blev det hele monteret på kun to uger, hvilket er ret imponerende, fortæller produktion- og lagerchef Jens Iversen fra Agilia A/S.

Teknologi til truckførere

Truckførerne hos Agilia A/S blev taget med på råd, da der skulle vælges reachtruck. Alle mand tog på demotur til N.C. Nielsen i Balling for at afprøve mulighederne og valget faldt til sidst på en Linde R14HD/1120. Den eldrevne Linde reachtruck løfter 1.400 kg op i højden. Den er forprogrammeret til løftehøjderne på Agilia-lageret og med et gaffelmonteret kamera kan truckføreren holde et skarpt øje med lasten på en skærm, når den skal placeres helt præcist på rullebanen.

Som ekstraudstyr til Linde reachtrucken valgte Agilia A/S derudover Linde Blue Spot sikkerhedslys, rotorblink, kollisionsalarm, individuelle brikker til start af reachtrucken og ikke mindst Linde Connect flådestyringssystem, der fodrer den truckansvarlige med oplysninger om energiforbrug, køretimer, serviceintervaller og meget mere.

– Vi ser en tendens til at lagerlogistikken i produktionsvirksomheder bliver mere selvhjulpen, automatiseret og digitaliseret. Ved at kombinere gennemløbsreoler med højteknologiske Linde reachtruck er det muligt at optimere den interne logistik yderligere. Vi er glade for, at Agilia A/S valgte os til at løfte denne spændende opgave og at vi kan bidrage til den fortsatte vækst i virksomheden, udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen

Vil du vide mere?