Luk
Pressemeddelelse Batterier lever som bekendt ikke til evig tid ¬– heller ikke når det gælder de højtydende industri-batterier til el-truck, stablere, palleløftere og reachtruck. Men hos N.C. Nielsen er det nu muligt at få forlænget batteriernes levetid, optimeret deres aktuelle kapacitet og dokumenteret deres effektivitet.

En nyindkøbt specialmaskine til at regenerere batterier hjælper processen på vej. N.C. Nielsen

har investeret i en såkaldt Energic Replus regenereringsmaskine til batterier. Det er et avanceret stykke måleværktøj, der gennem en 4-trinsproces på 52 timer kan fastlægge, om dele eller hele batteriet skal udskiftes:

– Vores nye maskine kører en række cyklusser, hvor den først aflader batteriet og dokumenterer batteriets aktuelle tilstand, dernæst regenererer, aflader og til sidst oplader til fornyet batterikraft. I processen kan vi udskifte de defekte eller nedslidte celler i batteriet. Vi finder "de rådne æbler i kurven" og står tilbage med et helt genopbygget batteri, fortæller Jan Vestergaard fra N.C. Nielsen.

Besparelser på batteriet

Den gennemsnitlige levetid på industribatterier er typisk 5-7 år, og en regenerering af batteriet hos N.C. Nielsen vil normalt kunne forlænge batteriets levetid med 2-4 år. En virksomhed med en flåde af el-truck vil således kunne spare betydelige summer ved at regenerere eksisterende batterier, som kan sendes til servicetjek hos N.C. Nielsen i Balling. Det optimale tidspunkt for regenerering er efter en batterilevetid på tre år. Det vil give det bedste resultat:

– Ved at forlænge levetiden kan virksomheden få en økonomisk gevinst. Udgiften til at regenerere batteriet skal holdes op mod udgiften til at købe et nyt batteri. Det kan vise sig at være en rigtig god forretning for virksomheden – også fordi N.C. Nielsen naturligvis stiller et lånebatteri til rådighed i perioden for regenerering, pointerer Jan Vestergaard fra N.C. Nielsen.

Godkendt og grønt

Hos N.C. Nielsen tjener Energic Replus-maskinen flere formål. Den bliver dels brugt til løbende vedligeholdelse af kundebatterier og til leasingflåden, men også som et element i de skrappe dokumentationskrav og procentsatser på batteriernes kapacitet. Desuden ligger der en miljømæssig gevinst i at udnytte batterierne:

– Det sender et grønt og bæredygtigt signal at udskyde udskiftningen af batteriet. Det giver rigtig god mening at udnytte batterierne i hele deres forventede levetid, og så er der naturligvis også tale om, at batterierne efter endt tjeneste bliver bortskaffet hos vores certificerede batteriaftagere, slutter Jan Vestergaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?