Luk
Pressemeddelelse Nu præsenterer N.C. Nielsen den nye specialmaskine NCN Trolly Cart, som er en ombygget Linde palleløftevogn, der med to lange og særdeles robuste "fingre" flytter op til 30 rullebure på hjul. Det er godt nyt for travle distributionscentre, terminaler og store industrilagre, hvor rullebure nemt kan skabe flaskehalse.

Rullebure bliver som bekendt brugt til distribution af eksempelvis dagligvarer til detailhandlen, hvor de døgnet rundt bliver læsset og losset. De fyldte rullebure sendes af sted med lastbilen, tømmes på bestemmelsesstedet og kommer senere retur til distributionscentret for igen at blive fyldt til næste levering.

Lind strøm af rullebure

NCN Trolly Cart løser et udbredt problem, nemlig at et stort antal rullebure skal flyttes over store afstande. Derfor giver det god mening at samle de tomme rullebure i bundter, og flytte dem samlet til nye opgaver på lageret. Med et snuptag klarer specialmaskinen dette ved at køre de lange fingre ind under burene, løfte dem op og fastgøre med en øvre klemmetang og herefter køre videre:

– Vi har udviklet en driftssikker og robust specialmaskine. Der er meget stor travlhed på de forskellige distributionscentre og derfor skal maskinerne kunne klare lidt af hvert. Vi har bygget en meget slidstærk specialmaskine, der gør det nemmere at håndtere de mange rullebure og som tilmed kan køre med rulleburene over lange afstande på de store distributionscentre, fortæller teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

Specialdesignede gafler

Selve specialmaskinen er konstrueret med afsæt i en Linde T20AP, der har fået monteret nye og 3,5-meter lange gafler i to niveauer. Gaflerne er specialbygget til at køre ind under to rækker af 15 rullebure hver, som løftes op, fastgøres af den øvre klemmetang og transporteres videre. Hele øvelsen tager kun ganske kort tid, inden rulleburene fortsætter turen til næste stop.

– Vi har haft stort fokus på selve løftet, men også at operatøren har det fulde overblik fra platformen. Operatøren står godt beskyttet i sin førerposition og behøver slet ikke at gå ned fra maskinen for at håndtere rulleburene. Der er et godt udsyn uanset om man kører forlæns eller baglæns og maskinen kan køre hurtigt og stabilt med læsset over store afstande, fortæller Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?