Luk
Case De nye reachstackere er tiltænkt rollen som effektive allround-maskiner hos Jutlandia. De skal håndtere tonstunge emner på terminalområdet ved havnekajen og på de gigantiske oplagrings-pladser med især vindmølletårne, der med stor præcision skal løftes fra lastbilernes blokvogne over på tårnstands eller transporteres over større afstande til udskibning.

Fremtidssikret flåde

Ankomsten af reachstackerne var kulminationen af en velforberedt proces, hvor N.C. Nielsen og Jutlandia har samarbejdet tæt for at finde den optimale løsning. Jutlandia har i forvejen en stor flåde af specialmaskiner, men manglede et par fleksible heavy handling maskiner til at håndtere den stigende godsmængde og de hyppige løft af råvarer, halvfabrikata og færdige vindmølledele:

– Vi ser en strategisk gevinst i købet af de to reachstackere. Vi oplever høje vækstrater på vores forretningsområder, og har brug for højtydende, hurtige og effektive maskiner, der kan følge med efterspørgslen inden for især vindmølleindustrien. Vi har haft en smidig proces med N.C. Nielsen, hvor teknisk indsigt, forretningsforståelse og personlige relationer spiller ind i beslutningen om at investere i netop disse maskiner, udtaler direktør Michael Rühe fra Jutlandia.

Stærkt beslutningsgrundlag

Logistikopgaverne i vindmøllebranchen ændrer sig løbende, og Jutlandia skal derfor hele tiden have det rette udstyr til opgaven. Her er ikke tale om hyldevarer, men løsninger på baggrund af

detaljerede kalkulationer om alt fra forventede køretimer, over brændstoføkonomi og til fører-komfort. Tæt dialog, mange møder og et besøg hos Konecranes i Sverige fremmede processen.

– Vi nedsatte en styregruppe, hvor især vores maskinførere havde en stor stemme. De har bl.a. haft mulighed for at prøvekøre maskinerne og har fået dem individuelt tilpasset med klimaanlæg, affjedrede specialsæder og særlig belysning. Udover den høje førerkomfort vil jeg gerne fremhæve N.C. Nielsens service, hvor en lokal servicemontør kan komme med kort varsel. Jeg sover rigtigt godt om natten på denne baggrund, udtaler Operations Manager Peter Jensen fra Jutlandia.

Hos N.C. Nielsen glæder man sig naturligvis også over at have fundet frem til den helt rigtige løsning for Jutlandia, som rammer de specifikke logistikbehov i vindmøllebranchen og øvrige håndteringsopgaver på offshore-området:

– Det kræver ekstremt hårdføre maskiner at løse opgaverne på havneterminalen i Esbjerg. De skal håndtere kæmpemæssige vindmølledele og andet tungt gods i al slags vejr året rundt. Med to ombyggede SMV Konecranes, der er opgraderet til at kunne løfte 85 ton hver, har Jutlandia modtaget et par bomstærke reachstackere med masser af førerkomfort. Vi har haft et positivt udviklingsarbejde med Jutlandia og glæder os på deres vegne over denne løsning, udtaler Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

N.C. Nielsen har opbygget sig en markant position på heavy handling-området, og kan levere en bred vifte af specialløsninger til både vindmøllebranchen, containerhåndtering og den tunge industri. Således tilbyder N.C. Nielsen også maskiner med løftekapacitet fra 100 ton op til 152 ton på krog, der indtil videre er den øvre grænse for en kraftigt ombygget SMV Konecranes reachstacker.

Vil du vide mere?