Luk
Pressemeddelelse N.C. Nielsen kan nu levere Terberg terminaltraktorer med de nyeste og mest miljøvenlige motorer på markedet. Den nye generation af dieselmotorer lever op til EU’s skrappe emissionskrav, der trådte i kraft ved indgangen til 2019. Den mangeårige udvikling med at nedbringe udledningen af skadelige partikler fra dieselmotorer fortsætter dermed for uformindsket styrke.

Alle motorer, som sidder i terminaltraktorer (og andre selvkørende enheder), skal leve op til nogle specifikke EU-emissionskrav på området. De nye krav betegnes som ”Stage V”-krav og gælder de såkaldte ”Non-Road” køretøjer, som er i kategori med eksempelvis traktorer og andre landbrugs-køretøjer, mens lastbiler til kørsel på offentlig vej skal overholde andre fastsatte EU-krav.

De nye EU-emissionskrav betyder en yderligere sænkning af udledningen af dieselpartikler. Nu skal der ikke kun være fokus på selve partikelmassen, men også på antallet af partikler, så de ultrafine partiker i udstødningsgassen skal fjernes i stedet for blot de større partikler. Dette stiller store teknologiske krav til de moderne dieselmotorer:

– De nye Terberg dieselmotorer er et resultat af mange års udviklingsarbejde fra ingeniørerne, hvor motorerne gradvist er blevet forbedret. Samtidig bliver miljøteknologien mere og mere kompleks, da eksempelvis væsken AdBlue kræver et særskilt indsprøjtningssystem og SCR-katalysatoren også medfører nye komponenter i motorernes opbygning, fortæller produktchef Claus Lilleholt fra N.C. Nielsen A/S.

En reduktion af de skadelige partikler fra dieselmotorerne er en ubetinget fordel for mennesker og miljø. Hos N.C. Nielsen ser man et positivt interessesammenfald mellem motorproducenter, lovgivningen, virksomhederne og brugernes ønsker om en grønnere og mere miljøvenlig teknologi:

– Vi hilser udviklingen velkommen. Vi vil gerne bevæge os i en mere bæredygtig retning. Derfor er det positivt, at EU fastsætter de skrappe krav omkring emission. Det breder sig som ringe i vandet og eksempelvis i USA arbejder man med næsten identiske standarder. Vi skal gøre, hvad vi kan for at skabe mere miljøvenlige og energirigtige løsninger, slutter produktchef Claus Lilleholt fra N.C. Nielsen A/S.

Vil du vide mere?