Luk
Case Sloganet hos SILHORKO i Stilling lyder ”ren vandbehandling”, og tilsyneladende er valget af truckmærke også det rene vand i virksomheden. For førstevalget er altid Linde, leverandøren hedder altid N.C. Nielsen og filosofien er altid at indkøbe nyere brugte truck, som skaber størst mulig værdi i forhold til kørselsbehov, førerkomfort og driftssikkerhed.

SILHORKO så dagens lys i 1936, og flyttede i 1960 til de nuværende lokaliteter i Stilling, hvor der gennem årene er udvidet i takt med væksten på verdensmarkedet. Den privatejede virksomhed udvikler, producerer og monterer kvalitetsløsninger til vandbehandling af drikkevand for utallige vandværker og private vandforsyninger og teknisk vand til industrivirksomheder og institutioner. 

Produktion af de forskellige vandbehandlingsanlæg kræver plads. SILHORKO boltrer sig derfor på over 9.000 kvadratmeter under tag til håndværksmæssig produktion, store kontorlandskaber, et omfattende lager og derudover med enorme kørearealer udendørs, hvor hentende og bringende lastvognstog skal serviceres af Linde truckflåden.

Passer præcist til behovet

For 2,5 år siden begyndte SILHORKO gradvist at udskifte en ældre flåde af gastruck. Nu skulle der satses på moderne og miljøvenlige el-truck, og ud fra tidligere erfaringer blev N.C. Nielsen valgt til at levere Linde el-truck. Med et kørselsbehov på omkring 400-500 timer årligt pr. truck havde SILHORKO beregnet, at det bedst kunne betale sig at købe nyere brugte Linde el-truck.

– Vi har nu udskiftet fire ud af fem gastruck til Linde el-truck. Vi var ikke i tvivl om, at nyere brugte Linde el-truck var vejen frem for os. Det er et meget stabilt produkt uden driftsstop, har nogle gode køreegenskaber med kort venderadius og giver truckføreren et rigtigt godt udsyn gennem masten. Det er bedst og billigst i forhold til vores samlede transportbehov, fortæller Jan Peitersen, der er afdelingsleder på råvarelageret hos SILHORKO.

Køreklar til det hele

Den sidst ankomne Linde E25/387 el-truck er netop sat i drift. Den kører som allround truck med alskens opgaver som fx pakning af lastbiler med paller og vandbehandlingsanlæg, transitkørsel fra lager til forsendelse og tømning af lastbiler med pallevarer af især fyldningsmaterialer som salt, kis og Nevtraco (brændt kalk).

– Vi har haft en rigtig god dialog med N.C. Nielsen, der havde maskinen stående klargjort i deres udstilling. Vi har fået monteret gaffelflytter, så gaflerne kan gå ud til 1,2 meter i bredden til forskellige pallestørrelser. Derudover har vi fået installeret Linde Blue Spot sikkerhedslys og integreret lader, så vi ikke er afhængige af en bestemt ladestation. Trucken fungerer upåklageligt, og det er svært at se, at den har et par år på bagen, fortæller Jan Peitersen, der er afdelingsleder på råvarelageret hos SILHORKO.

Vil du vide mere?