Luk
Pressemeddelelse I Danmark har vi indtaget en global førerposition inden for vindmølleindustrien. Alene i 2016 eksporterede vi vindmøller, teknologi og serviceydelser for 55,6 mia. kr. Det svarer til 6,9 procent af den danske vareeksport og i den danske vindmøllebranche er der rundt regnet beskæftiget 33.000 medarbejdere, og der forventes en fortsat positiv vækstkurve i fremtiden.

Alt til tunge løft

N.C. Nielsen mærker også fremgangen i vindmølleindustrien, da intern transport i denne branche er en kompliceret affære grundet størrelsesforholdene og de komplekse operationer med at vende, dreje og flytte rundt med de enorme emner. Det kræver specialudstyr, der kan klare transporten med stor præcision, sikkerhed og fleksibilitet. N.C. Nielsen har i en årrække arbejdet tæt sammen med vindmøllebranchen og har udviklet en række heavy handling løsninger til dette specifikke formål:

– Først og fremmest glæder det os meget, at vi i Danmark har så markant en industri på globalt niveau. Som leverandører til vindmølleindustrien skal vi være på mærkerne, og vi udvikler derfor løbende en række specialløsninger på heavy duty-området. Eksempelvis er vi på vej med verdens største reachstacker, der sætter nye standarder for mobil løftekapacitet med en vægt på 152 ton på krogen, fortæller produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Gantry-kran til møllevinger

Den såkaldte Mobile Gantry fra Combilift er også et godt eksempel på skræddersyet transportudstyr til vindmølleindustrien. Den fjernstyrede mobilkran kan køre i alle retninger og løfte, vende og rotere emnerne som ønsket. Kranen er smal nok til at passere en portåbning på bare tre meter i bredden, kører lige så godt ude som inde og kan med en Gantry-kran i hver ende løfte en vindmøllevinge op på en blokvogn.

Tonsvis af trækkraft

N.C. Nielsen har udviklet den specialbyggede towtractor NCN 6500, der kan trække og skubbe op til 6,5 ton på trækkrogen. Den kan eksempelvis bruges til at transportere møllevinger på vogne i de store produktionshaller på vindmøllefabrikkerne. Den eldrevne maskine er en særdeles kraftig og manøvredygtig konstruktion, der med sin specialbyggede løftekonstruktion og trækkrog kan flytte de mange ton.

– Med en bred vifte af specialudstyr kan vi håndtere alle interne transportopgaver i vindmølle- industrien. Udover de nævnte maskiner kan vi også tilbyde 85 ton SMW teleskopgaffeltruck til vindmølletårne og det nyeste skud på stammen er de modulopbyggede og selvkørende SMTP-trailere, der kan transportere selv de allertungeste emner. Det kan eksempelvis være på et fabriksområde, et havneareal eller on-site på byggepladsen, fortæller produktchef Bo Nørgaard fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?