Luk
Case Trelleborgs Hamn AB udvider flåden med flere Terberg terminaltraktorer, leveret af N.C Nielsen. Med hele 30 skibsankomster og -afgange hver dag året rundt arbejder maskinerne på højtryk, og nu er der brug for forstærkning.

Trelleborgs Hamn er i dag Skandinaviens største RoRo-havn og en intermodal hub i trafikken til og fra Europa. Herfra udgår forbindelser til Rostock, Travemünde, Swinoujscie samt Klaipeda. Havnens otte RoRo-placeringer med forskellige rampesystemer og sportilslutninger skaber forudsætningerne for en effektiv og rationel håndtering. En stor del af Sveriges samlede eksport/import passerer Trelleborgs Hamn.

-Vi har i gennemsnit hele 2.400 lastbiler gennem havnen hvert døgn, 365 dage om året, siger Ulf Sonesson, Landlordchef på Trelleborgs Hamn AB. Det stiller naturligvis meget store krav til, at vi har en tilpasset maskinpark af terminaltraktorer, der kan håndtere godstrafikken på den bedste måde. Og nu forlænger vi Sverige med 545 meter, idet havnen udvides sydpå,  siger Ulf. Mens projektet er i gang, skal dokvirksomheden køre som sædvanligt uden forstyrrelser og forsinkelser. Liggetiden for skibe bliver stadigt kortere, og kravene til en fejlfri havnelogistik øges. Hvis vi ikke kan losse og laste skibene hurtigt nok, koster det rederierne mange penge. Det er utroligt vigtigt, at vi både har et personale og en maskinflåde, der kan levere uden afbrydelser, slutter Ulf.

Vi har vores eget serviceværksted, som tager sig af vedligeholdelsen af alle vores maskiner, siger Jonas Pedersen, produktionschef på Trelleborgs Hamn AB. Hvis vi tager terminaltraktorerne som eksempel gennemgår de en regelmæssig service for hver 500 driftstimer, hvilket i gennemsnit betyder 6 gange om året. Det er nødvendigt, for at maskinerne skal kunne præstere kontinuerligt hver dag året rundt og for at undgå unødige produktionstab. Derudover har vi adgang til N.C. Nielsens egen specialist, der kommer hos os flere dage om ugen. De problemer, vi ikke kan løse med hans hjælp, er ikke problemer, griner Jonas.

 

Keep it simple and safe.

Ny teknologi anvendes løbende for at forbedre terminaltraktorerne yderligere og udvide TERBERGs førerposition inden for brugervenlighed, ergonomi og sikkerhed. Keep it simle and safe er et grundlæggende TERBERG-princip, både når det gælder konstruktion, design og teknologi.

 -Vi har i dag TERBERG-modeller fra 75 til 200 ton trækkapacitet (GCW) og op til 45 ton kapacitet på skamlen, siger Per Löthner, Distriktschef i Sverige hos N.C. Nielsen AB. Vi udvikler også unikke løsninger for at kunne leve op til kundernes behov, både i dag og i morgen. At kunne følge en kunde, tilpasse os behovene og vokse sammen over tid, er netop sådan, vi gerne vil arbejde, siger Per. Hvis det går godt for kunden, går det godt for os, slutter Per.

Læs mere om maskinerne fra Terberg

Vil du vide mere?