Luk
Case Uddevalla Havneterminal har for nylig fået et kraftfuldt tilskud til maskinparken med Sveriges største reachstacker, leveret af N.C. Nielsen. Et rigtigt muskelbundt, der tager hele 100 ton i ét løft, hvilket er dobbelt så meget som havnens tidligere maskine. En kapacitet, der er brug for, da der håndteres meget tungt projektgods blandt andet i form af vindmøller.

Uddevalla Havneterminal er et af Sveriges knudepunkter for tungt projektgods, og der var et stort behov for yderligere løftekraft, som også skulle være fleksibel. Der blev ført drøftelser med N.C. Nielsen for at finde ud af, hvilken kapacitet, der ville være den mest optimale i forhold til virksomhedens behov. Valget faldt på en NCN 100T reachstacker, som kan tage hele 100 ton i ét løft, og som er en modificeret Konecranes med en egenvægt på godt 79 ton.

-Vindmøller bliver bare større og større, og vi havde brug for en maskine, som var både kraftfuld og fleksibel, siger Robert Rydén, Manager-Operation & Traffic i Uddevalla Havneterminal. Vi havde en reachstacker fra N.C. Nielsen fra tidligere, som tager 65 ton i ét løft, men der var behov for lidt mere. Alene i 2020 kommer vi til at håndtere 67 komplette vindmøller, som losses i havnen, og 31 forskellige gange skal vi laste 176 tårnsektioner på mindre skibe her i havnen. En enkelt tårnsektion kan veje op til 95 ton, og en nacelle (generatoren i toppen af vindmøllen) lige så meget. Nacellen kan vi nu klare med et enkelt løft med vores nye maskine, fortsætter Robert.

-Ud over vindmøller håndterer vi husmoduler, papir, køretøjer, krommalm, magnesiumklorid, kunstgødning og meget andet, siger Robert Rydén. N.C. Nielsen er meget kyndige på heavy handling-området, og vi har arbejdet tæt sammen siden 2010, hvor de følger vores udvikling og vores løftebehov på nært hold, slutter Robert.

Selv de rigtigt tunge løft skal være lette at håndtere.

En bærende filosofi hos N.C. Nielsen, som udvikler innovative og kraftfulde reachstackere til kunder over hele verden. Firmaets mangeårige ekspertise inden for tungt gods hæver konstant barren for maskinernes løftekapacitet, manøvrering, førerkomfort, fleksibilitet og tekniske ydeevne.

-Vores modelprogram inden for heavy handling reachstackere strækker sig fra 85 til 152 ton i løftekapacitet i dag, siger Per Löthner, distriktschef i Sverige hos N.C. Nielsen AB. Vi udvikler hele tiden unikke løsninger for at kunne imødekomme kundernes behov, både i dag og i morgen.

-Maskinen til Uddevalla Havneterminal er et vellykket eksempel på, hvordan vi langsigtet arbejder frem mod en god løsning sammen med kunden. Og det er, når vi har leveret en tilpasset maskine til en kunde, at det langsigtede arbejde begynder, slutter Per.

Vil du vide mere?