Luk
Case Kreativiteten blomstrer i LEGOLAND® og efter et innovativt udviklingsarbejde har den velkendte forlystelsespark i Billund modtaget en Linde W20 trækker fra N.C. Nielsen. Den farvestrålende maskine er skabt som en multifunktionel vandvogn til parkens gartnere – og så vidt vides findes der kun dette ene eksemplar i hele verden.

Vandvognen i LEGOLAND® er en fryd for øjet og et håndgribeligt arbejdsredskab for de flittige gartnere. Året rundt er de i sving med at vedligeholde parken og hotelområderne. På over 500 positioner skal der vandes, beplantes, beskæres og ryddes op med grønne fingre og foruden et stort flyttearbejde med krukker, ampler og kasser skal næste sæsons beplantning tilrettelægges.

– Vi er rigtigt glade for vores nye Linde W20-vandvogn. Den falder godt ind i arbejdsmiljøet og opfylder de forskellige behov i gartnerafdelingen. Den spiller en vigtig nøglerolle i hverdagen, hvor vi har brug for at komme hurtigt omkring og løse et stort antal vedligeholdelsesopgaver, fortæller gartner Lars Sandgaard fra LEGOLAND®.

 

Kreativt udviklingsarbejde

Den robuste Linde W20-trækker er resultatet af en kreativ proces. LEGOLAND® var på jagt efter én specialudviklet, funktionel og præsentabel maskine. Den skulle køre både i backstage-områder, inde i forlystelsesparken og på offentlig vej ved de nærtliggende hoteller. På denne vis var der mange tekniske udfordringer – og der skulle tænkes i nye baner.

Hos LEGOLAND® blev der nedsat et udviklingsteam, der skulle nå frem til en løsning. Markedet blev afsøgt for maskintyper i denne boldgade og tankerne blev hurtigt henledt på de Linde-maskiner, der trækker bagagevogne i Billund Lufthavn. Derefter blev N.C. Nielsen kontaktet med en forespørgsel, som gav pote og førte til et spændende udviklingsprojekt.

– Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med N.C. Nielsen, der straks var med på ideen. Vi har afholdt flere udviklingsmøder, været på besøg i Balling og haft en innovativ proces. Vi havde eksempelvis et ønske om en lidt lavere tank på vognen, så vandet ikke ville skvulpe så meget, og det fandt vi også en løsning på, fortæller Lars Sandgaard.
 

Tanker på få minutter

Linde vandvognen rummer en tank på 1.000 liter, der fyldes flere gange dagligt i vækstsæsonen. Det foregår fra en platform med trappe, hvor gartnerne påfylder vand og samtidig kan tilføre flydende gødning. Fra bagenden af vognen kan gartneren trække to 25 meters slanger ud og vande med individuelt tryk fra de påmonterede pumper.

Linde W20 trækkeren er en robust maskine med en trækkraft på to tons, en solid bæreevne og en højtydende elmotor. Den sikrer vandvognen en stabil kørsel rundt i LEGOLAND®, hvor den ofte skal manøvrere på trange stier og hvor den jævne servostyring kommer til sin ret. Vognen har også en automatisk håndbremse, så den ikke ruller utilsigtet på skråninger.

– Jeg vil gerne fremhæve brugsværdien, funktionaliteten og de ergonomiske detaljer. Det er nemt at komme ind og ud af førerkabinen, betjeningen er legende let og så har Linde W20 en kort venderadius, der er altafgørende inde i parken, hvor vi skal køre meget forsigtigt af hensyn til sikkerheden. Desuden er den jo også et synligt udtryk for LEGOLAND® med de farverige stafferinger, pointerer Lars Sandgaard.

Udover vandtanken har Linde W20’eren fået indbygget et opbevaringsrum med jalousilåger, så gartnerne kan medbringe håndværktøj, ekstra gødning, vandkander og affaldsspande. Kabinen med plads til to personer rummer også opbevaringsplads og vandvognen er udstyret til alle tænkelige gartner-opgaver.
 

Vil du vide mere?