N.C. Nielsen har udviklet en specialversion af en SMV Konecranes reachstacker med løftekapacitet på 100 tons. Maskinens succes har nu ført til et unikt samarbejde med Konecranes Lifttruck om produktion af nye 100 tons reachstackere i Balling i Danmark.

Efteråret 2013 præsenterede N.C. Nielsen, Danmarks førende leverandør af heavy duty-maskiner,  en special-designet SMV Konecranes reachstacker med fordoblet løftekapacitet på 100 tons. Der var tale om en hidtil uset maskintype på markedet. Udviklingsprocessen startede med en forespørgsel fra en aarhusiansk havneterminal, der manglede en manøvredygtig maskine til at afskibe de stadigt tungere elementer til havvindmøller. Processen sluttede med, at N.C. Nielsen leverede en specialudviklet 100 tons prototype baseret på en stærkt ombygget SMV Koncecranes reachstacker til havnen i Aarhus.

Fabriksny med forlænget akselafstand

Interessen for den nye og meget kraftige reachstacker er stor i og uden for landets grænser. Efterspørgslen har nu ført til et unikt samarbejde mellem N.C. Nielsen og Konecranes Lifttruck: Den svenske maskinproducent leverer fremover fabriksnye SMV Konecranes reachstackere med de nødvendige 9 meters akselsafstand, mens N.C. Nielsen står for den øvrige opbygning af specialversionen.

Mindsker den samlede belastning

Fordoblingen af kapaciteten er opnået ved at modificere en klassisk 45 tons SMV Konecranes reachstacker på centrale områder. De originale løftecylindre er f.eks. drejet 180° for at mindske deres belastningsgrad, åget er fjernet og maskinens originale tvillingmonterede drivaksel suppleres af et nyudviklet "landingsstel" med 2 x 4 hjul for at fordele vægttrykket.  Samtidig er akselafstanden som noget meget vigtigt udvidet fra 6,4 til 9 meter. Ved udviklingen af prototypen blev chassiset på en brugt SMV Konecrane reachstacker skåret igennem og forlænget på værkstedet hos N.C. Nielsen.  Aftalen med Konecranes Lifttruck sikrer nu opbygningen af 100 tons versioner med fabriksnyt forlænget chassis.

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om vores NCN 152 360 TH, så kontakt endelig vores direktør Poul B. Nielsen.

På nc-nielsen.dk bruger vi cookies for at forbedre din brugeroplevelse.AccepterLæs mere om vores brug af cookies