Luk
Case Med en opdateret flåde på 57 Linde palleløftere og dobbeltstablere tager Danske Fragtmænd i Brabrand hul på et nyt kapitel i den interne transport. De har valgt N.C. Nielsens egenudviklede Lithium-ION batterier til de mange fabriksnye Linde-maskiner, der holder hjulene kørende på den travle godsterminal, der ligger strategisk godt placeret ud til E45-motorvejen i Aarhus Vest.

Med over 40.000 erhvervskunder, 26 fragtterminaler og 9,5 millioner forsendelser årligt er Danske Fragtmænd landets største transportør af stykgods. Det giver stor travlhed i de 1.800 velkendte fragtbiler, der hver dag bringer tusindvis af varepaller til og fra terminalerne og videre ud til modtagerne over hele landet.

Driftsterminalen i Brabrand er en ren myretue. Terminalen rummer 20.000 kvadratmeter under tag, 16.000 kvadratmeter lagerhotel og 5.000 kvadratmeter lager til langt gods og de store kørearealer giver en livlig trafik både udendørs og indendørs. Alt sammen er nøje organiseret i forhold til det fintmaskede net af transportruter med en effektiv varetransport til virksomheder og forbrugere.

Den uendelige strøm af varer stiller store krav til den interne transport på terminalen. Hæren af Linde palleløftere og dobbeltstablere hjælper med arbejdet og flytter paller ind og ud af lastbilerne, der er bakket ind til porten og venter på at komme videre. Tiden må ikke spildes og Linde-maskinerne skal konstant være fit for fight, når lastbilerne skal pakkes med mest muligt gods.

 

Lithium-ION letter arbejdet

N.C. Nielsens egenudviklede Lihtium-ION batterier har ændret hverdagen på terminalen. De gamle blysyrebatterier er blevet fortid og teknologien gør ladeprocessen betydeligt nemmere i den travle hverdag:

– Vi har mindsket tidsforbruget markant, da vi nu blot skal sætte Linde-maskinerne til opladning i de nye laderstationer. Tidligere skulle vi hælde demineraliseret vand på og bakse med at skifte batterierne. Med Lithium-ION batterier er det blevet nemmere for medarbejderne, der slipper for dette rutinearbejde, fortæller terminalchef Henrik Flugt fra Danske Fragtmænd i Brabrand.

Forventer grøn effekt

Valget af Lithium-ION batterier flugter med tendensen til at vælge grønne teknologi hos Danske Fragtmænd. De har beregnet en energibesparelse på 35% og en CO2-reduktion på 56 tons årligt ved at vælge Lithium-ION batterier til terminalen. Desuden har Danske Fragtmænd skiftet til LED-belysning på terminalerne og sætter gang i el-distribution i danske storbyer i løbet af 2021.

– Ingen tvivl om, at vi går en grønne fremtid i møde i transportbranchen. Vi tager nogle sikre skridt i den rigtige retning og ønsker at investere i en grønnere teknologi, hvor det giver mening. Lihtium-ION batterierne fra N.C. Nielsen er et godt eksempel på, at bæredygtig teknologi går hånd i hånd med effektivitet og stor nytteværdi på maskinerne, pointerer terminalchef Henrik Flugt fra Danske Fragtmænd i Brabrand.

De mange Linde T20/T25-palleløftere og Linde D12 dobbeltstablere er i fuld sving på terminalen, hvor de kører over meget store afstande. Alle maskiner kører som minimum 16 timer i døgnet på godsterminalen, der aldrig sover. Linde-maskinerne er ægte allround-maskiner, der hurtigt, effektivt og med største præcision skal flytte godspaller til og fra trailerne og medarbejderne kan tilmed køre med gaffellængder, der kan håndtere op til tre EURO-paller i længden.

– Vi er rigtigt glade for samarbejdet med Danske Fragtmænd og deres valg af Linde-maskiner med Lithium-ION batterier. Det var i sig selv en større logistikopgave at få implementeret hele Linde-flåden og de mange laderstationer på få dage uden at det greb forstyrrende ind i hverdagen. Vi glæder os over at kunne understøtte den interne transport på terminalen og at vores Lithium-ION batterier er et aktivt tilvalg med mange forretningsmæssige fordele, udtaler Key Account Manager Søren W. Kristensen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?