Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
Case N.C. Nielsens egenudviklede Lithium-ION batterier bliver udsat for lidt af hvert. Hos Jeka Fish i Lemvig bliver en række Linde gaffeltruck med Lithium-ION batterier udfordret af et ekstremt saltholdigt indendørsmiljø. Det barske miljø har imidlertid ikke påvirket batteriernes ydeevne og Linde truckflåden kører derfor ufortrødent videre.

Jeka Fish har specialiseret sig i linefanget torsk fra Stillehavet og Atlanterhavet. Virksomheden tilbyder både vådsaltede, letsaltede og re-fresh torskeprodukter til forbrugere i hele verden. På programmet er også taskekrabber fra danske farvande, rejer, fiskefars og fiskefrikadeller, som alt sammen bliver fremstillet med avancerede produktionsfaciliteter på havnen i Lemvig.

Salt overalt

Fra morgen til aften er der fuld gang i produktionen af fiskeprodukter, og en stor del af de 110 medarbejdere er beskæftiget med at forædle torsk i de 7.500 kvadratmeter store haller. Som følge heraf er der en livlig trafik af Linde gaffeltruck og stablere, der fragter Big Bags med salt, baljer med saltvand og færdigvarer til frostrummene med en temperatur på minus 24 grader.

En maskinflåde med fem Linde E20 gaffeltruck, to Linde E12 gaffeltruck, to Linde stablere og en enkelt Linde gastruck til udendørsbrug holder den interne logistik kørende på fiskefabrikken. Flåden skal konstant være operationel og alle maskiner skal holdes i gang for at sikre flowet i den travle produktion. Derfor valgte Jeka Fish at prøve Lithium-ION batterierne fra N.C. Nielsen:

– Vi valgte Lithium-ION for at undgå nedetid og for at holde produktionen i sving hele dagen. Vi sparer tid på den konto, da batterierne ikke skal skiftes, kan mellemlades i pauserne og har lange vedligeholdelsesintervaller. De er meget robuste og fungerer upåklageligt på trods af salt, vand og store temperaturudsving. Desuden skal batterierne holde i to trucks levetid, fortæller Support Manager Anders Meyer fra Jeka Fish A/S.

Robust teknologi

N.C. Nielsen og Jeka Fish har samarbejdet gennem flere år og Linde er det foretrukne truckmærke i Lemvig-virksomheden. For Jeka Fish har i høj grad brug for stærkt, robust og fleksibelt materiel, der kan klare det krævende arbejdsmiljø i fiskeproduktionen:

– Teknisk set er Linde truck skruet rigtigt godt sammen med blandt andet tiltcylindre på masterne, en stærk ramme og en velfungerende motor. Slanger, hydraulik, maling mv. bliver virkelig udfordret på vores truck, men de står distancen. Samtidig er sikkerheden i fokus, og vi har fx fået Linde Blue Spot og afsmitningsfrie gummidæk med udskåret mønster, så truckene ikke akvaplaner på det glatte gulv, udtaler elektriker Søren Rokkjær fra Jeka Fish A/S.

Derudover fortæller Søren Rokkjær at Jeka Fish har etableret nye ladestationer rundt omkring i virksomheden, så truckførerne har kortest muligt afstand mellem ladestander og virksomhedens servicefaciliteter som kantine og omklædningsrum. Tilmed kan Jeka Fish nu helt undvære en løftevogn og andre hjælpeværktøjer til opladningsfunktionen.

Siden 2016 har N.C. Nielsen udviklet og leveret over 800 Lithium-ION batterier til kunder i Skandinavien og Tyskland. Omkring 25% af alle leverede batterier er i dag med Lithium-ION teknologi og det stigende antal batterier finder vej til mange forskellige brancher og mange forskellige virksomheder.

– Det glæder os rigtigt meget at høre om erfaringerne hos Jeka Fish A/S. Det bekræfter os i, at Lithium-ION batterier er kommet for at blive og kan møde udfordringerne i selv ret skrappe arbejdsmiljøer over længere tid. Jeg er ikke i tvivl om, at flere og flere af vores kunder vil vælge Lithium-ION batteri i fremtiden – både af tekniske, økonomiske og bæredygtige årsager, udtaler teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.  

Vil du vide mere?