Luk
Case Med flere opkøb har Lineage Logistics etableret sig som distributør af temperaturkontrollerede fødevarer i Danmark. Den globale koncern har netop opført et nyt køle-fryselager på havnen i Aarhus, hvortil N.C. Nielsen har leveret en række Linde cold store-maskiner. De bidrager nu til at holde den interne logistik kørende og med kraftige kuldepåvirkninger er forholdene ekstreme.

– Det er ikke for sarte sjæle at arbejde på vores køle-fryselager. Køleområderne har køleskabstemperatur på fem grader og fryseområderne minus 25 grader. Vores medarbejdere skal derfor være godt klædt på, have fysikken i orden og kunne håndtere vores Linde-maskiner under disse specielle omstændigheder, udtaler driftschef Anders Jacobsen fra Lineage Logistics i Aarhus.

Lineage-lageret er et vigtigt knudepunkt på havnen. Fra skibene kommer enorme mængder af nedfrosset fisk, rejer og andet seafood, der i køleområdet placeres på et fuldautomatisk transportanlæg. En elevator sender pallerne op på første sal, hvor produkterne sorteres og ompakkes efter størrelse og sendes videre på anlægget ind til fryselageret, hvor Linde R20-reachtruckene tager over.

 

– Vi har et stort behov for at flytte produkter i en fart. Linde gaffeltruck og stablere er konstant i sving i modtage- og forsendelsesområdet, alt imens vores specialindrettede Linde cold store-reachtruck klarer det krævende arbejde på fryselageret, hvor der skal håndteres paller i op til ti meters højde. Det stiller ret store krav til maskinfører og materiel, pointerer Anders Jacobsen.

Køle- og fryselageret i Aarhus er opført på rekordtid. N.C. Nielsen blev valgt som samarbejds-partner til at kunne levere en nøje tilpasset Linde-maskinflåde, der hurtigt kunne integreres i forretningskonceptet hos Lineage Logistics. Første leverance består af syv Linde E18 el-truck, en Linde E18 cold store el-truck, otte Linde T20 palleløftere og fire specialindrettede Linde R20 cold store-reachtruck spækket med udstyr.

– Vi er glade for N.C. Nielsen og deres løsningsorienterede tilgang. Vi får svar på vores spørgsmål og serviceteknikerne er gode ambassadører for virksomheden. Vi taler samme sprog og kommunikerer godt. Serviceteknikerne husker altid at melde tilbage til mig, når en opgave er udført eller når der skal gives en realistisk tidshorisont på en bestilling, udtaler Anders Jacobsen fra Lineage Logistics.
 

Linde inde i kulden

Linde-maskinerne til fryselageret er designet til at operere i temperaturer ned til minus 30 grader. De kan snildt veksle mellem at køre i fryselageret og kølelageret, hvor de får opladet deres Lithium-ION batterier i en dertil indrettet ladestander. Alle Linde-modellerne til kørsel på fryselageret er kuldebestandige, robuste og forsynet med teknologi, der gør maskinførerens opgaver lettere i det frostklare arbejdsmiljø.

Kabinen på Linde R20-reachtruckene er isoleret, opbygget med et varmeapparat og designet med et ergonomisk betjeningspanel til kørsel med handsker og støvler. I kabinen findes skærme, så operatøren med sindsro kan følge pallehåndteringen fra det påmonterede kamera på gaflerne. Maskinen kører med en særlig olie, smørefedt og hydraulikvæsker til maksimal effekt under ekstreme forhold.

– Vi takker Lineage Logistics for valget af N.C. Nielsen og Linde-løsningen til deres nye køle-fryselager. Vi har fokus på tæt samarbejde og teknisk service, hvor vi har fået Linde-maskinflåden indarbejdet i logistikken, så de har kunnet opretholde deres drift. Perspektiverne er mange, især når det handler om at automatisere og digitalisere endnu flere dele af deres samlede lagerlogistik, udtaler Max H. Nielsen fra N.C. Nielsen.
 

Vil du vide mere?