Luk
Case Hos Easy AgriCare på Mors tager det kun ganske få minutter at tømme en tonstung halmvogn eller lastbil med halmballer. Den lynhurtige ekspedition skyldes en innovativ løsning, der er udviklet i samarbejde med N.C. Nielsen. En Linde E50 el-truck med slædemonteret frontlifter håndterer ballerne med et sikkert greb og stabler dem i halmhusets opmarchområde, inden de sættes på transportbåndet til videre forarbejdning.

Linde-løsningen hos Easy AgriCare er et led i en større genopbygning af produktionsanlægget efter en brand sidste sommer. På den baggrund investerede Easy AgriCare stort i nye haller, flere produktionslinjer, nye pakkelinjer og altså en opgraderet Linde-maskinflåde. Den øgede kapacitet skal tredoble produktionen af blandt andet strøelse til produktionsdyr, tilsætningsstoffer til foder samt briketter og piller til biogasanlæg.

 

Kvalitetskontrol i en fart

Operationen i halmhuset er nøje orkestreret. Traktorer med halmvogne og lastbiler med halmballer kører ind i modtageområdet i en lind strøm. De kører ind på brovægten, hvor halmballerne vejes og registreres. Der udtages stikprøver, hvor fugtigheden måles og kvaliteten af halmballernes tjekkes visuelt. Herefter tager Linde E50 el-trucken over og får hurtigt tømt halmvognen, så næste læs halmballer kan komme til.

– Vi regner med en stærkt stigende volumen af halm til vores nye produktionsanlæg. Efter anbefaling af N.C. Nielsen valgte vi derfor en robust Linde E50 el-truck, som har energieffektive Lithium-ION batterier til kørsel i mange timer og en specialudviklet frontlifter med korte spyd og kløer, der rækker 1,2 meter ud og tager halmballerne fra den ene side af vognen, fortæller produktionschef Marinus Andersen fra Easy AgriCare.
 

Sikkerhed i halmhuset

Den nye Linde E50 el-truck har bragt yderligere sikkerhed, da de tunge halmballer kun tømmes fra den ene side af vognen. En forbudszone i modsatte side af læsseområdet skal forhindre, at chaufføren ikke bevæger sig ned langs vognen under arbejdet. Linde E50-trucken er forsynet med Linde Blue Spot sikkerhedslys ved baglæns kørsel, rotorblink, ekstra sidespejle, robust beskyttelsesramme og indbyggede assist-systemer.

Komfort i kabinen

Truckførerne sidder i kabinen i mange timer om dagen og derfor skulle komforten i Linde E50-trucken være optimal. Komforten er sikret med blandt andet ergonomisk udformede kontrolpaneler, justérbart armlæn og førersæde, færre vibrationer med et avanceret affjedringssystem – og som ekstraudstyr inde i kabinen valgte Easy AgriCare aircondition, som giver en behagelig arbejdstemperatur. Desuden viser en iPad-skærm inde i førerkabinen måleresultater som fugtighedsgennemsnit og totalvægt på halmballerne, der køres fra halmvognen og til opmarchområdet i halmhuset.
 

Oppetid med Lithium-ION

For at sikre en høj oppetid fra tidlig morgen til sen aften valgte Easy AgriCare skræddersyede Lithium-ION batterier, der er udviklet af specialafdelingen NCN Energy Solutions hos N.C. Nielsen i Balling. Disse batterier gør det muligt at opretholde en miljøvenlig og intensiv kørsel i halmhuset, hvor Linde-trucken bliver opladet i pauserne og om natten i den tilhørende ladestation.

– Det var afgørende med robuste, energieffektive og miljøvenlige Lithium-ION batterier. De skal kunne holde til den intense kørsel i halmhuset, hvor vi kører i toholdsskift fra 7.00-24.00. Batterierne leverer energien til den robuste Linde E50 frontlifter, som sikrer tilførslen af halmballer til vores produktionsanlæg, pointerer produktionschef Marinus Andersen fra Easy AgriCare.
 

Vil du vide mere?