Vores næste auktion starter tirsdag den 25. juni og slutter torsdag den 27. juni 2024. Læs mere her

Luk
N.C. Nielsen har udviklet en selvkørende AGV-løsning til Wavin i Hammel. Den verdenskendte plastrørsproducent opererer i forvejen med en høj automatiseringsgrad med sprøjtestøbemaskiner, ekstrudere og rotationsstøbemaskiner. Den leverede AGV-løsning fra N.C. Nielsen er derfor en naturlig forlængelse af den samlede fremstillingsproces.

Døgnet rundt ligger den selvkørende AGV-maskine i fast rutefart mellem sprøjtestøberiet og en fuldautomatisk folieringsmaskine. Ved aftagerpositionen i sprøjtestøberiet opsamler den en palle med nedpakkede fittings. Med usvigelig sikkerhed kører den til en modtagerposition ved et rullebånd, der sender pallen videre til foliering. Herefter tager en Linde gaffeltruck over og kører pallen til et teltlager udendørs.

Pitstop med power

Efter hver aflevering af pallen kører AGV-maskinen i pitstop ved en laderstander, hvor Lithium-ION batterierne genoplades, inden den igen får besked om at afhente næste klargjorte palle. Det hele foregår uden indgriben af menneskehænder og AGV-løsningen navigerer efter et veldefineret køremønster og med indbygget sikkerhedsstop, hvis der kommer noget i vejen på køreruten.

Større rokade

AGV-maskinen afhenter omkring 200 paller dagligt i gennemsnit. Den har kapacitet til at afhente endnu flere og til at blive programmet om til endnu flere opgaver i den travle produktionshal hos Wavin, som alene fremstiller 110.000 emner om dagen. AGV-løsningen er indført i forbindelse med en større rokade i sprøjtestøberiet, hvor der er gjort plads til at øge produktionskapaciteten.

– AGV-løsningen var den sidste brik i puslespillet efter at vi har indrettet produktionshallen på ny. Vi har frigjort medarbejdere til andre arbejdsopgaver, effektiviseret den interne transport og også fået mulighed for at udvide AGV’ens opgaver fremadrettet. Sammen med en række andre tiltag kan vi bedre imødekomme den stigende efterspørgsel på vores produkter, fortæller projektleder Jesper Bjerre fra Nordisk Wavin.

AGV-maskinen orienterer sig efter sensorer på transportbåndene og langs køreruten, hvor den holder en neddroslet marchhastighed på 5 km/t. Ruten er indstillet ved manuelt at køre trucken langs ruten og kode den ud fra nogle valgte positioner undervejs. Foruden avanceret sikkerheds- og navigationsudstyr har AGV’en fået monteret Linde Blue Spot sikkerhedslys i begge retninger.

HALO-princip

Hos Wavin er der tradition for et sikkert arbejdsmiljø. Derfor skulle AGV-løsningen leve op til en række skrappe sikkerhedskrav. Maskinen er bevidst neddroslet i sin kørehastighed. Den kører på en synlig, markeret og veldefineret rute og stopper af sig selv, hvis den registrerer ”ukendte” maskiner eller mennesker undervejs. På denne vis lever den op til Wavin-koncernens HALO-princip om altid at holde god sikkerhedsafstand med visuel kontakt.

– Vi er glade for, at Wavin har valgt N.C. Nielsen som leverandør af AGV-løsningen. De har en større Linde truckflåde i forvejen, og har været en god kunde hos os gennem mange år. Med AGV-løsningen tager de yderligere et skridt i forhold til at automatisere og digitalisere den interne logistik. Det flugter godt med deres ønske om fortsat at være en innovativ produktionsvirksomhed, der omfavner den moderne teknologi, udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?