Luk
Pressemeddelelse N.C. Nielsen har udviklet Danmarks største og mest kraftfulde Lithium-ION batteri til gaffeltruck nogensinde. Det egenudviklede batteri sidder i en specialtilpasset Linde E80-900/1279 el-truck hos møbelproducenten Tvilum i Fårvang. Trucken flytter tonstunge paller med spånplader hos den midtjyske møbelvirksomhed, der satser på CO2-neutral og bæredygtig intern logistik.

Linde E80-900/1279 er en el-truck i sværvægtsklassen med en løftekapacitet på op til ti ton. Trucken er et miljøvenligt og lydsvagt alternativt til de traditionelle dieseltruck i den tunge ende af skalaen. Modellen til Tvilum har fået sit chassis forlænget, så der er blevet plads til det tunge Lithium-ION batteri på 2.900 kg og dermed en øget kontravægt på hele trucken.

Det nye muskelbundt hos Tvilum A/S kører i døgndrift i virksomhedens råvarehaller. Truckens primære opgave er at tømme lastbiltrailere, fragte de tunge spånplader til midlertidig opbevaring og fodre et rullebånd med de enorme plader, som fører dem videre ind til forarbejdning i produktionen. Det bliver til flere tusinde plader i døgnet og er selvsagt et vigtig led i hele produktionsprocessen.

– Vi har et mål om nul-emission i den interne logistik. Her kommer den nye Linde el-truck med Lithium-ION batteri ind i billedet med sine stærke kvaliteter. Den kører med stor præcision og stor løftekapacitet og er en miljøvenlig gevinst. Derudover er den fleksibel i forhold til vores driftsform, hvor trucken hurtigt genoplader i pauserne. Vores truckførere er glade for el-trucken, da den byder på køreglæde og god kabinekomfort, udtaler Asset Care Manager Søren Jørgensen fra Tvilum.

Elregningen er skrumpet

Hos Tvilum A/S har man beregnet at Lithium-ION løsningen kan spare virksomheden for omkring 170.000 kWh i årsforbrug, hvilket i runde tal svarer til 100.000 kr. For Tvilum var det tilmed afgørende med en grøn og bæredygtig truckløsning, som også er yderst driftssikker og kører med maksimal oppetid døgnet rundt.

– Vi er afhængige af pålidelige, robuste og langtidsholdbare truck. Vi forventer en mindste levetid på 15 år på Linde E80-900/1279 el-trucken. Det bygger vi på vores mangeårige erfaringer med den øvrige Linde-truckflåde her på virksomheden. Vi har desuden stillet et værksted til rådighed for N.C. Nielsens servicemontører, så der altid er en kompetent mekaniker i nærheden, hvis der skulle blive brug for det, udtaler Asset Care Manager Søren Jørgensen fra Tvilum.

Teknologi i udvikling

Hos N.C. Nielsen sporer man en teknologisk udvikling, hvor Lithium-ION batterierne bliver mere og mere kraftfulde, højtydende og specialtillavede:

– Der ligger et stort udviklings- og analysearbejde bag denne Linde el-truck. Vi bygger videre på en velkendt teknologi og har bl.a. dimensioneret Lithium-ION batteriet op til formålet med 80 V spænding og 700 amp i kapacitet. Det kompakte batteri er indlejret i en foret jernkasse i chassiset og er hele hjertet i trucken. Vi er glade for at have udviklet en god løsning, der matcher ønsket om grøn teknologi og løftebehov hos Tvilum, fortæller teknisk direktør Per T. Nielsen fra N.C. Nielsen.

Vil du vide mere?